Csak fellángolásokra futotta Tomoriéknak Görbiczék ellen

A címvédő Győr nyert az FTC ellen a női kézilabda Magyar Kupa szombati dabasi fináléjában.

TK
2014. 04. 26. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A végső sikerért zajló meccs elején 4-4-ig tartotta a lépést a Ferencváros a Győrrel, amely utána fokozatosan elhúzott, a félidő közepén 11-6, később 15-10 volt a javára, a szünetre pedig 18-13-as állásnál vonulhattak el a csapatok.

A második játékrész az FTC feltámadását hozta, mert miközben a Győrnél váratlan rövidzárlat lépett fel, a fővárosi zöld-fehérek rendre eredményesek voltak, s a 38. percre kétgólnyira (19-21) felzárkóztak. A Bajnokok Ligájában címvédő, s a jövő hét végi Final Fourra készülő győriek azonban még időben rendezték a sorokat, amit a 25-20-as, majd a 28-22-es állás is jól mutatott. Még akadt olykori ferencvárosi fellángolás, aminek nyomán többször is három találatnyira szűkült a különbség a két együttes között, többre azonban nem futotta Tomori Zsuzsannáék erejéből, megérdemelten nyert végül öt góllal a Győr.

Eredmény, Ringroup női MK négyes döntő:
az 1. helyért:
Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 34-29 (18-13)

a 3. helyért:
Siófok-Galérius Fürdő – Veszprém Barabás-Duna Takarék 32-21 (13-10)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.