Egy ifjú magyar íjásztól retteghet a világ

A szlovéniai Kamnikban az újdonsült teremíjász vb-aranyérmes Orosz Viktor beállította a világcsúcsot.

FT
2014. 04. 29. 7:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szlovéniai viadalon hat ország 160 versenyzője mérette meg magát, s Magyarországot kilenc még utánpótláskorú íjász képviselte. Az újdonsült teremíjász-világbajnok Orosz Viktor (nyitó képünkön balra) Kamnikban is maga mögé utasította a mezőnyt, s két új országos csúccsal, ellenfeleinek esélyt sem hagyva nyerte meg az aranyérmet a csigás ifjúsági kategóriában. A csigás íjászok szabadtéri versenyeiken ötven méterre lőnek, erről a távolságról kell eltalálniuk a céltáblát, amelyen a tíz pontot érő kör átmérője nyolc centiméter. Az „aranydöntőben” Orosz Viktor nem csupán a magyar rekordot javította meg, hanem beállította a jelenleg érvényes világ- és Európa-csúcsot is. A kieséses fordulók és döntők során a versenyzők tizenöt lövést adnak le, az elérhető maximális pontszám így 150 pont, s a 15 éves debreceni versenyző a fináléban 149 pontot szerzett!

Ugyanebben a kategóriában saját egyéni legjobbját magasan megjavítva, nemzetközi kiküldetési szintet lőve Farkas Viktor a harmadik, Balla Martin a hetedik, Urr Krisztián a kilencedik helyen végzett.

Az olimpiai kategóriában a felnőttek között indult Banda Árpád, aki negyedikként zárt. A kadet fiúk között Csordás Nagy Mátyás nyolcadik, Vincze Valter 17. helyezést ért el, a kadet lányok között pedig Regőczi Petra és Vincze Viola egyaránt a 17. helyen zárt. A szlovéniai verseny jó felkészülési lehetőséget biztosított a közelgő ljubljanai ifjúsági Európa-bajnokságra, amelyen öt versenyzőnk indul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.