Gólfesztivállal búcsúzott a Loki az Oláh Gábor utcától

A Debrecen 5-0-ra nyert a Kecskemét együttese ellen a magyar labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában.

TK
2014. 04. 26. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régi stadionjának búcsúztatását szép első félidővel „ünnepelte meg” a debreceni együttes, amely sok helyzetet alakított ki, és Sidibe duplájával komoly előnybe került. A hazaiak számára azonban nem minden alakult álomszerűen az első 45 percben, miután két jobbhátvédjüket is elveszítették: előbb Lázár, majd az őt váltó Ludánszki is megsérült, így be kellett állnia a hosszú ideje sérüléssel bajlódó válogatott belső védőnek, Mészáros Norbertnek, akinek ráadásul nem eredeti helyére, hanem a szélre kellett húzódnia.

Ezzel együtt a fordulás után is a hazaiak futballoztak fölényben. Az egyre nyíltabban játszó kecskemétiek ellen egyre nagyobb területek nyíltak a debreceni támadók előtt, akik azonban sokáig pontatlanok voltak a támadások befejezésénél. Aztán a félidő derekán Patvaros piros lapot érően rántotta le a kiugró Kulcsárt, az ezért járó szabadrúgásból pedig Mihelic eldöntötte a mérkőzést. Ezt követően a DVSC örömfocit mutatott be a teljesen szétesett vendégek ellen, Kulcsár is duplázott, így kiütéses győzelmet aratott a DVSC.

Kondás Elemér együttese, amely sikerével hat pontra növelte előnyét a vasárnap játszó Győrrel szemben, a következő hazai meccsét már az új Nagyerdei Stadionban vívja majd.

DVSC-TEVA – Kecskemét 5-0 (2-0)
Debrecen, 7500 néző, v.: Iványi Zoltán
gólszerzők: Sidibe (28., 37.), Mihelic (75.), Kulcsár (82., 83.)
sárga lap: Lázár (16.), Brkovic (26.), illetve Savic (19.), Pavicevic (23.), Patvaros (38.) piros lap: Patvaros (73.)

Debrecen: Novakovics – Lázár (Ludánszki 29., Mészáros 45.), Máté, Brkovic, Korhut (Vadnai 74.) – Bódi, Mihelic, Zsidai, Szakály – Kulcsár, Sidibe

Kecskemét: Németh – Póti, Karan, Varga, Forró – Gréczi, Patvaros, Savic, Nagy (Balázs a szünetben), Simon (Bebeto 64.) – Pavicevic (Pekár 58.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.