Gólokkal avatta fel a Videoton a Pancho Arénát

A Haladás hazai pályán verte a Mezőkövesdet. Torghelle vezetésével az MTK legyőzte a Pápát.

TK
2014. 04. 26. 14:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Videoton-helyzetekkel indult a felcsúti találkozó, majd a 20. percben büntetőből a vezetést is megszerezte a vendégcsapat. A gólt követően aktívabbá vált a Puskás Akadémia, de a vendégek előtt is adódott gólszerzési lehetőség. A második félidőben a Puskás egyenlíteni tudott, amire a Videoton két gyors góllal válaszolt, és ezzel el is döntötte a mérkőzést.

Puskás Akadémia FC – Videoton FC 1-3 (0-1)
Felcsút, 3633 néző, v.: Kassai Viktor
gólszerzők: Tischler (62.), illetve Nikolics (20.), Zé Luis (74.), Oliveira (78.)
sárga lap: Tamás M. (52.)
Puskás Akadémia:
Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Szekeres A., Tamás M. (Nagy Zs. 72.) – Polonkai (Szakály D. 46.), Tóth II B. – Gallardo (Denkovics 46.), Czvitkovics, Lencse – Tischler
Videoton: Calatayud – Brachi, Juhász R., Vinícius, Stopira – Sándor Gy., Vítor Gomes – Haraszti (Nildo 59.), Nikolics, Álvarez (Kovács I. 84.) – Zé Luis (Oliveira 76.)

A Szombathelyi Haladás Radó András fejesgóljával tartotta otthon a három pontot a kiesés elől menekülő Mezőkövesd ellen. Az első játékrészben egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült, de minden lehetőséget elpuskáztak. A legközelebb a „megoldáshoz” a házi góllövőlistán 13 találattal éllovas Radó András járt, de a fiatal támadó gyönyörű szabadrúgását Horváth Tamás, a vendégek kapusa hatalmas bravúrral hárította.

A fordulást követően a vendégek előtt adódtak nagy helyzetek, de Harsányi, majd Rajczi sem élt a kínálkozó lehetőséggel. Ezt követően ismét a hazaiak vették át az irányítást, de körbelőtték a mezőkövesdiek kapuját. A szombathelyiek teljesen beszorították riválisukat saját kapujuk elé, és a 79. percben Radó fejesével teljesen megérdemelten megszerezték a vezetést. A szombathelyiek a hajrában még növelhették volna előnyüket, de az eredmény nem változott.

Artner Tamás együttese ezzel a sikerrel továbbra is versenyben van a bronzéremért, a gárda sorozatban negyedik hazai bajnokiján diadalmaskodott, ráadásul immár 490 perce nem kapott gólt a Rohonci úton. A Mezőkövesd tavaly szeptember óta nyeretlen idegenben, Véber György tanítványai sorozatban negyedszer kaptak ki a bajnokságban.

Szombathelyi Haladás – Mezőkövesd-Zsóry FC 1-0 (0-0)
Szombathely, 3500 néző, v.: Becséri
gólszerző: Radó (79.)
sárga lap: Simon Á. (20.), Radó (77.), Bosnjak (81.), Nagy I G. (87.), illetve Szalai V. (17.), Búrány (44.), Velicky (45.), Gévay (77.)
Haladás: Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Tóth P., Bosnjak – Simon Á., Nagy I G., Iszlai (Németh M., a szünetben), Halmosi – repka (Gyurján, a szünetben), Radó (Schimmer, 90.)
Mezőkövesd: Horváth T. – Búrány, Szalai V., Gévay, Fotyik – Harsányi, Dobos (Takács P., 68.), Velicky, Bognár I. (Hegedűs D., 73) – Menougong (Balajti, 62.), Rajczi

A Pápa ellen az első félidőben teljes mértékben fölényben futballozott az MTK, amely a duplázó Torghelle révén alig fél óra alatt kétgólos előnyre tett szert. A Pápának nem igazán volt ellenszere a hazaiak játékára, a szünetig gyakorlatilag egyetlen valamire való kapura lövést tudott felmutatni.

A folytatásban a kettős cserével felfrissített pápaiak valamivel összeszedettebben futballoztak, de ez még a szépítéshez is kevés volt. A hazaiak akár több góllal is nyerhettek volna, lehetőségeiket azonban elpuskázták, igaz, így is megérdemelten tartották otthon a három pontot.

MTK Budapest – Lombard Pápa Termál FC 2-0 (2-0)
Hidegkuti Nándor Stadion, 600 néző, v: Erdős
gólszerzők: Torghelle (11., 26.)
sárga lap: Nagy T. (56.)
MTK: Hegedüs – Fejes (Poór, 61.), Vukmir, Kálnoki Kis, Nagy T. – Pölöskei Zs., Vass Á., Kanta – Horváth Zs. (Bese, 66.), Torghelle, Vass P. (Eppel, 87.)
Pápa: Szűcs – Tóth G., Struhár (Eszlátyi, a szünetben), Présinger, Németh M. – Maric (Kulcsár, a szünetben), Csizmadia, Arsic (Király, 66.), Nagy T., Sekour – Griffiths

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.