Harminchárom vb-arany a bronzhoz volt elegendő

A hazai rendezésű vb-n kempóválogatottunk a harmadik legjobb csapat lett.

FT
2014. 04. 29. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A XI. IKF kempó-világbajnokság és világkupa a magyar kempósport történetének eddigi legnagyobb mérföldkövének számít, hiszen ekkora volumenű viadalt még nem szerveztek hazánkban. A háromnapos eseményt harmincnégy ország közel ötszáz versenyzőjének részvételével rendezték meg a MOM Sportközpontban. A három technikai és négy küzdelmi számban összesen százharminckét alkalommal szólítottak magyar harcost dobogóra az eredményhirdetések során. Külön-külön mindkét irányzatban ezüstérmes lett a magyar kempóválogatott, a megszerzett érmek számát alapul vevő összetett csapatrangsorban pedig a harmadik helyen zárt Románia és Hollandia mögött.

A tavalyi, törökországi vb-n és vk-n aranyérmes magyar sportolók közül Pásztor Ádámnak és Lacza Ábelnek sikerült a címvédés. Mindketten semikempó-szabályrendszerben örülhettek ismét a végső győzelemnek.

Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke  a következőképpen értékelte a grandiózus viadalt: „Rendkívül nehéz, ugyanakkor megtisztelő feladat volt számunkra, hogy vendégül láthattuk a világ legjobb harcosait Budapesten. Nemcsak a tatamin, hanem a háttérben is bizonyítanunk kellett tudásunkat és elszántságunkat a kempó iránt. Úgy érzem, hogy összességében mindkét területen sikerült tisztességgel helyt állni, s megmutattuk a világnak, hogy fontos láncszeme Magyarország a nemzetközi kempótársadalomnak. Mindenkinek, aki részt vett valamilyen formában a vb-n, segített vagy támogatta azt, ezúton is szeretnénk köszönetet mondani!”

A vb-n személyesen volt jelen Simicskó István sportért és ifjúságért- és Soltész Miklós családügyért felelős államtitkár, Váczi János hegyvidéki alpolgármester, Marius Vizer, a SportAccord és a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke, Leyrer Richárd, a Magyar Olimpiai Bizottság Nem Olimpiai Sportágak Tagozatának, valamint a Magyar Kick-Box Szövetségnek az elnöke, továbbá Kancho Yoshiji Soeno, a shidokan karate stílus világszövetségének első embere, Benny „The Jet” Urquidez amerikai filmszínész, karate és kick-box világbajnok, valamint Nagy „Csonttörő” János profi világbajnok bokszoló.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.