Megszenvedett a Ferencváros a kiesőjelölttel

A Ferencváros pályaválasztóként 1-0-ra nyert a sereghajtó Kaposvár ellen.

TK
2014. 04. 25. 19:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi zöld-fehérek legutóbb 2004-ben produkáltak hasonló sorozatot, érdekesség, hogy akkor a Debrecen, a Győr, a Diósgyőr, a Videoton és az MTK elleni siker után épp Kaposváron szakadt meg a szériájuk. Jól kezdte a találkozót a Ferencváros, amely az első negyedóra végén – Leonardo remek gólpasszának is köszönhetően – már vezetett, majd három ziccert is elhibázott, egy ízben a kapufát találta el. A Kaposvár próbálkozott támadásvezetéssel, elvétve néhány helyzete is akadt, de a szünetig nem sikerült betalálnia.

A folytatásban valamivel kiegyenlítettebb lett a játék képe, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de igazán nagy gólszerzési helyzete egyik csapatnak sem volt. A hajrában a vendégek sokat tettek az egyenlítésért, de – Dibusz kapus remek védéseinek is köszönhetően – az FTC otthon tartotta a három pontot.

Ferencváros – Kaposvári Rákóczi 1-0 (1-0)
Puskás Ferenc Stadion, 4000 néző, v: Andó-Szabó Sándor
gólszerző: Busai (12.)
sárga lap: Pavlovic (31.), Busai (56.), Cukic (64.), Gyömbér (71.), illetve Mbemba (19.), Kink (25.), Balázs B. (74.), Murai (84.)

Ferencváros: Dibusz – Besic (Ionescu, 59.), Mateos, Pavlovic, Bönig – Somalia, Cukic, Leonardo (Józsi, 89.), Gyömbér, Jenner – Busai (Böde, 80.)

Kaposvári Rákóczi: Antal – Okuka, Mbemba, Lebbihi, Mulemo (Böjte, 84.) – Firtulescu (Bank, a szünetben), Bőle, Balázs B., Diallo (Murai, 68.), Florean – Kink

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.