Nagy Lászlóék kapuját fogja védeni Mikler Roland

Mikler Roland, a Pick Szeged kapusa hároméves szerződést kötött az MKB-MVM Veszprémmel.

TK
2014. 04. 15. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportnapilap információját a bakonyi klub és Bognár Nándor, a játékos menedzsere is megerősítette. Mikler Rolandot a Veszprém szerette volna a keddi sajtótájékoztatón személyesen is bemutatni, de ehhez jelenlegi munkaadója nem járult hozzá.

„Elnézést kérek mindenkitől, de sajnos nem tudok ma nyilatkozni, mert amint hazaértem szegedi lakásomba, arra lettünk figyelmesek, hogy betörtek és elég sok mindent eltávolítottak. A rendőrök éppen most helyszínelnek. Ígérem, hogy mindenkinek kielégítem igényeit és válaszolok a kérdésekre, de ez ne a mai napon legyen. Köszönöm szépen!” – mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

A 29 éves, 138-szoros válogatott Mikler 1995 és 2010 között 15 évig játszott a Dunaferrben, majd az utóbbi négy szezonban a Szegedet erősítette. A nemzeti csapatban a legjobb eredménye a 2012-es olimpián elért negyedik hely.

Mikler Roland a veszprémi csapat negyedik szerzeménye. Lékai Mátét és a szlovén válogatott jobbszélsőt, Gasper Margucot márciusban jelentették be, míg THW Kielből érkező német válogatott Chritian Zeitzcel már tavaly nyáron megállapodott a bakonyi alakulat.

A szegedi csapat már korábban gondoskodott a Mikler pótlásáról, amikor leigazolta – a Császár Gábort is soraiban tudó – francia PSG spanyol világbajnok kapusát, José Manuel Sierra-t. Ezzel kapcsolatban egy folyosói pletykáról is lehet hallani. A jól értesültek tudni vélik, hogy Mikler leigazolása egy „hármas körforgás” eredménye és ennek az utolsó építőkockája, hogy a Veszprém horvát kapusa, Mirko Alilovic, a dúsgazdag francia klubhoz igazolhat.

A „körforgást” cáfolandó az MKB-MVM Veszprém kedden meghosszabbította Alilovic szerződését. Az új kontraktus lejárata 2018. június 30.

A Paris Saint-Germain férfi kézilabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolta Thierry Omeyert és William Accambray-t. A kapus Omeyer és a balátlövő Accambray a mostani idényt még a Montpellier-ben fejezi be, július 1-től pedig csatlakoznak a párizsi klubhoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.