Ronaldóék egy női futballista ellen

A brazil Marta is ott van az idei Golden Foot-díj jelöltjei között. Szavazni az interneten lehet a versenyben maradt tíz klasszisra.

2014. 04. 29. 9:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Golden Foot- (Aranyláb) díjat Antonio Caliendo, egy dúsgazdag olasz játékosügynök alapította 2003-ban, s csak a 28. születésnapjukon már túllevő aktív labdarúgók nyerhetik el. A World Champions Club elnevezésű szervezet 150 médiapartnere összeállít egy harmincas listát, amelyet aztán tízfősre szűkítenek, a versenyben maradt jelöltekre pedig már a nagyközönség szavazhat, idén augusztus 24-ig a díj honlapján. Az eredményhirdetésre Monte-Carlóban II. Albert herceg monacói uralkodó jelenlétében, október 13-án kerül sor, hagyományosan egy hétfői napon. A díjátadó helyszíne is állandó, a nagyhercegség, ahol a rangos meghívottak mindig a Champions Promenade (Bajnokok Sétánya), a Grimaldi Forum tengerre néző sétálóutcájának aszfaltjában hagyják lábnyomukat.

Megjegyzendő, hogy 2005 óta Puskás Ferenc lábnyoma előtt is áhítattal állhatnak meg a járókelők. Az Aranycsapat kapitányát már a Kútvölgyi úti kórházban kereste fel a lábnyomokat rögzítő mester, hiszen minden idők legnagyobb magyar futballistája akkor már nem volt utazásra képes állapotban.

A Golden Foot-díjat elsőként az olasz Roberto Baggio nyerte el, majd a cseh Pavel Nedved és az ukrán Andrij Sevcsenko következett a sorban, tavaly pedig első afrikai győztesként az elefántcsontparti Didier Drogba lett a befutó. S az idei versenyfutásban is történelmet írtunk, hiszen a szűkített tízes listára először került fel női futballista, jelesül a szebbik nem képviselői között az ötször a világ legjobbjának megválasztott, s idén már 28 éves brazil csillag, Marta (nyitó képünkön). A további idei jelöltek: Thierry Henry (francia), Andrés Iniesta (spanyol), Manuel Neuer (német), Andrea Pirlo (olasz), Franck Ribéry (francia), Cristiano Ronaldo (portugál), Wayne Rooney (angol), Thiago Silva (brazil), Yaya Touré (elefántcsontparti).

S bár meghajlunk Marta Vieira da Silva tudása előtt is, azért lássuk be, nagy meglepetés lenne, ha az idei győztes nem az urak közül kerülne ki

Ízelítő a tavalyi versenyfutásból:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.