Armstrongot megfosztották kitüntetésétől

Megfosztották Lance Armstrong doppingoló amerikai országúti kerékpárost a francia Becsületrendtől.

TK
2014. 05. 21. 22:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legmagasabb francia állami elismerés odaítéléséért felelős testület szerdán törölt tiltott szerek használatáért hét, Tour de France-elsőségétől megfosztott bringást a kitüntetettek listájáról.

Armstrong 2005-ben rekordot jelentő módon sorozatban hetedszer nyerte meg a francia körversenyt, ekkor kapta meg a Becsületrend lovagi rangját.

A doppingvétség miatt örökre eltiltott Armstrong úgy élt tiltott szerekkel több mint egy évtizeden keresztül, hogy hivatalosan nem akadt fenn egyetlen ellenőrzésen sem. Később elismerte a bűnét és megnevezte azokat, akik pályafutása során segítették a csalásban. Most azért harcol, mert szeretne visszatérni és újra versenyezni, ha nem is kerékpárban, akkor más sportágban, például triatlonban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.