Ittasan rommá törte autóját az olimpiai bajnok

Petter Northugnak nincs jó éve. A norvégok nemzeti hőse vasárnapi tettéért elnézést kért, és vállalja a felelősséget.

2014. 05. 05. 15:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Petter Northug, a norvégok kétszeres olimpiai és kilencszeres világbajnok sífutója vasárnap hajnalban lakóhelyén, Trondheimben Audi A7-es autójával ittasan egy kanyarban megcsúszott, nekivágódott egy szalagkorlátnak, és totálkárosra törte az autóját (képünkön). A 28 éves sportoló a rendőrségi tájékoztatás szerint jelentősen túllépte a megengedett 40 km/h-s sebességet. A baleset után elhagyta a helyszínt, a rendőrség azonban gyorsan megtalálta otthonában. Az autóban egy utas is tartózkodott, egy 23 éves férfi, akit kulcscsonttöréssel kórházba szállítottak. Northug menedzsere először még nem erősítette meg, hogy a sportoló vezette az autót, ám az olimpiai bajnok ezt később elismerte.

Northug elmondta, tisztában van azzal, hogy példakép az ifjúság számára, és most nem ennek megfelelően cselekedett. A tettéért vállalja a felelősséget, és hálás a sorsnak, hogy nem okozott nagyobb balesetet.

Petter Northug a 2010-es vancouveri téli olimpián két arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett, idén februárban azonban Szocsiban érem nélkül maradt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.