A hazakullogott Varga a legnagyobb fogás

A Nyíregyháza–Debrecen mérkőzéssel ma megkezdődik a labdarúgó NB I. 2014–2015-ös idénye.

2014. 07. 25. 7:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt szándékolt csúsztatással sem írhatjuk, hogy hatalmas várakozás előzi meg a rajtot, amelynek hangulatát ráadásul nem éppen kedvező irányban befolyásolja az Európa-liga selejtezőjének magyar szereplése.

Ettől függetlenül is érezhető az általános apatikus hangulat. Ami alól a klubtulajdonosok és -vezetők jelentik a kivételt, ők rendületlenül bíznak abban, hogy a keret, a sokat emlegetett szakmai stáb átalakításával lehet „előre lépni”. A játékosok jövés-menése követhetetlen volt, de a nyáron az edzők is szép számban adták egymásnak a kilincset.

Tizenegy csapatnál maradt az edző, ötnél pedig új szakembert neveztek ki. Tovább dolgozhat a csapatával Kondás Elemér (DVSC), Horváth Ferenc (Győr), Thomas Doll (Ferencváros), Tomiszlav Szivics (Diósgyőr), Bekő Balázs (Kecskemét), Csertői Aurél (Paks), Garami József (MTK), Artner Tamás (Haladás), Nebojsa Vignjevics (Újpest), Benczés Miklós (Puskás Akadémia) és Dobos Barna (Dunaújváros). Új tréner irányításával készül a Videoton (Joan Carrillo), a Honvéd (Pietro Vierchowod), a Pécs (Véber György), a Pápa (Mátyus János) és a másik újonc, a Nyíregyháza (Csábi József). A külföldi szakemberek száma nem változott, hiszen Joan Carillo José Gomest, Pietro Vierchowod pedig Marco Rossit váltja.

Továbbra is égető probléma a középszerű légiósok túlsúlya, pedig a Diósgyőr a bizonyíték arra, hogy zömében magyar játékosokkal a nemzetközi porondon is helyt lehet állni. A Magyar Labdarúgó Szövetség adminisztratív intézkedésekkel igyekszik rávenni a klubokat minél több magyar fiatal szerepeltetésére, akik így tesznek, nagyobb szövetségi támogatásra számíthatnak.

A legnagyobb fogást a Debrecen csinálta Varga József megszerzésével, de ennek egyik fél sem örül igazán, a tar középpályás a német Fürth után az angol Middlesbrough-nál sem tudott gyökeret ereszteni, jó eséllyel végleg az NB I-ben fog lehorgonyozni, pedig az elmúlt évek alapján ő a legpiacképesebb idehaza szereplő magyar futballista.

A DVSC vele különösen esélyes a címvédésre, a hajdúságiak dolgát, csakúgy mint tavaly, elsősorban a Győr nehezítheti meg. A Ferencváros jelen állapotában nem tűnik esélyesnek a dobogóra, a Videoton inkább, de megjósolhatatlan, hogy a fehérváriak képesek-e rendezni a soraikat.

1. forduló programja:
Július 25., péntek:
Nyíregyháza–DVSC 19.00
Július 26., szombat:
Honvéd–Dunaújváros 16.30
Videoton–Pápa 18.30
PMFC–MTK 18.30
Haladás–Újpest 20.30
Július 27., vasárnap:
Kecskemét–Ferencváros 16.30
Diósgyőr–Puskás Akadémia 18.30
Paks–Győr 20.30.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.