Három argentin focista „megszökött” Harkivból

Az igazat megvallva arról van szó, hogy, ahogy a brazil légiósok, úgy ők sem kívánnak visszatérni a Metaliszthoz a háborús helyzet miatt.

GB
2014. 07. 22. 19:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csapatkapitány Alejandro Gomez, valamint Jonathan Cristaldo kedden az argentin sajtónak nyilatkozva azt mondta, a bizonytalan helyzet miatt nem akar visszarepülni Ukrajnába. Honfi- és csapattársuk, Sebastian Blanco már vasárnap bejelentette ugyanezt.

A futballisták azt is kiemelték, nem érzik már biztonságban magukat Ukrajnában, és senki nincs körülöttük, aki garantálni tudná, hogy nincs veszélyben az életük.

Szombaton az ukrán bajnoki címvédő Sahtar Doneck a francia Olympique Lyonnal csapott össze Annecyban, majd a keretből többek között a brazil Alex Teixeira, Fred, Douglas Costa és Dentinho, valamint az argentin Facundo Ferreyra jelezte, hogy nem kíván visszatérni a csapattal Ukrajnába. Ők a malajziai repülőgép ukrajnai lelövésével indokolták döntésüket.

Az ukrán bajnokság a tervek szerint pénteken kezdődik, ma a Szuperkupára kerül sor a Sahtar és a Dinamo Kijev részvételével. Az Ukrán Labdarúgó-szövetség egyelőre nem számolt be arról, hogy elhalasztaná a pontvadászat rajtját.

A malajziai légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó Boeing 777-es gépe múlt csütörtökön zuhant le Kelet-Ukrajnában, Torez városától nem messze, oroszbarát szakadárok által ellenőrzött területen. A katasztrófában 298 ember vesztette életét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.