Másfél évig egy ágyban aludt az ellenségével

Távozott posztjáról Jorge Luis Pinto, a brazíliai világbajnokságon negyeddöntős Costa Rica-i labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

BuL
2014. 07. 25. 10:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 61 éves szakemberrel a szövetség vezetői nem tudtak megállapodni szerződése meghosszabbításáról. Ezzel kapcsolatban a tréner elmondta, olyan emberekkel kellett együtt dolgoznia a nemzeti csapatnál, akiknek eltávolítására már korábban megkérte az illetékeseket.

„Másfél éven keresztül egy ágyban aludtam az ellenséggel. Nem osztották az elképzeléseimet” – mondta Jorge Luis Pinto.

A közép-amerikai együttes a brazíliai vb-n a csoportkörben hatalmas meglepetést okozott azzal, hogy három korábbi világbajnokot, az olaszokat, az angolokat és az uruguayiakat megelőzve veretlenül jutott a nyolcaddöntőbe, majd a görögök legyőzésével története során először negyeddöntőt játszhatott. Ott végül alulmaradt a későbbi bronzérmes hollandokkal szemben, igaz, csak büntetőpárbajban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.