Brutális sárdagasztás Budapest sportjának szívében

Ahogy a világban, úgy az itthon is egyre népszerűbb extrém futóversenyek néhány éves hazai története során először robbant be Budapest sportjának kultikus helyére, a Puskás-stadionba és környékére a legbrutálisabb akadályverseny.

Deák Zsigmond
2014. 08. 31. 13:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Ferenc stadion, a Millenáris, A Kisstadion és a KSI-pálya adott otthont a Burger King Brutálfutás Budapest 1.0 elnevezésű eseménynek. Egy brutális „városnézés” keretében térképezhette fel bárki a sport klasszikus szentélyeit. Többek között végig kellett rohanni az egykori Nép-, ma Puskás-stadion dísztribünjéhez vezető, Rákosi Mátyás használta vaksötét titkos alagúton, lépcsőzni a lelátókon. A lebontásra ítélt Millenáris-kerékpárpálya meredek falát is meg kellett mászni, sőt „ellenfél volt” egy huszonöt méteres óriás csúszda, egy csuklós busz és több roncsautó is, de nem volt egyszerű a PET-palack árok leküzdése sem. Az 1500 induló (negyven százalékuk nő) dolgának megnehezítésére a szervezők mindent bevetettek a habalagúttól a csatornacsövön át a gumiabroncshegyig.

Tizenegy futamba osztották az indulókat, akik 31 akadályon verekedték át magukat. A legidősebb nevező a 65 éves kerepesi Kőszegi Lajos (35:43 perc), a legfiatalabb a hét és fél éves budapesti Molnár Koppány Csaba (38:47 p) volt, aki az édesanyjával együtt vágott neki a 4,5 km-es pályának. A leggyorsabb időt a férfiaknál a gyöngyösi Tóth Ádám (22:31), a nőknél a veszprémi Németh Eszter (26:59) futotta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.