Meghalt a lelátóról megdobott csatár

A kameruni válogatottban hat alkalommal szerepelt Albert Ebossé mindössze 24 éves volt.

TK
2014. 08. 24. 8:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kameruni válogatottban hat alkalommal szerepelt Albert Ebossé szerezte a JS Kabylie egyetlen gólját a 2-1-re elveszített csúcsrangadón az előző idény arany- és ezüstérmese között, a 27. percben tizenegyesből talált be. A vereség miatt dühbe gurult hazai fanatikusok dobálni kezdték a játékosokat, egy bedobott tárgy fejen találta Ebossét. A 2013–14-es szezon gólkirályát hordágyon vitték le, koponyasérülései azonban olyan súlyosnak bizonyultak, hogy nem tudták életét megmenteni. Halálát a JS Kabylie hivatalos honlapján jelentette be – írja az NSO.

„A belügyminisztérium nevében Tajeb Belaiz miniszter jelezte, vizsgálatot indítanak Albert Ebossé halálának ügyében. A JSK játékosát az USM Alger elleni mérkőzés után találta el egy bedobott tárgy, halálos sérülést okozva” – olvasható a hazai klub közleményében.

Az USM Alger is kifejezte részvétét. „Ez a borzalmas hír gyászba borítja nemzetünket és Kamerunt. Az USM Alger minden tagja nevében szeretné kifejezni legmélyebb részvétét az elhunytnak és a JS Kabylie-nek. Albert Ebossé, nyugodj békében!” – üzenték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.