A Fradi stadionjánál tüntettek a zöld-fehér drukkerek

Közös meccsnézéssel tiltakoztak a Fradi szurkolói csoportjai. A sasszobornál még babakocsikat is láttunk.

Károly Gábor
2014. 09. 21. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriáskivetítőről kísérhették figyelemmel az Újpest–Fradi bajnoki derbit 16.30-tól a zöld-fehér drukkerek az FTC új stadionja előtt. A Ferencváros szervezett szurkolói csoportjai „garantáltan valódi, Ferencvároshoz méltó meccshangulatra” számítottak.

„Kérjük minden szurkolótársunkat, hogy a jelen helyzetben jelenlétével, hangjával támogassa a Fradi táborát, hogy minél hangosabban hozhassuk minden futballvezető tudomására, amit mostanra mindenki lát: legyen bármilyen modern is egy stadion, szurkolók nélkül mit sem ér az egész körítés!” – írták a szurkolói csoportok hétfői, közös közleményükben.

A jövő generációjának épülnek a stadionok – ezt a Fradi elnöke mondta még augusztus közepén a Hír TV P8 című műsorában. Kubatov Gábor szerint a fiatalokat kell megszólítani és elérni, hogy lemenjenek játszani és megtanuljanak hinni a csapatmunkában. A klubelnök a Ferencváros stadionavatójáról szólva azt mondta: nem rendítette meg, hogy voltak, akik kifütyülték, szerinte ez a Fradi-elnökök sorsa. Az új beléptetőrendszerről elmondta: a vénaszkennerrel csak azoknak van problémájuk, akik a balhét keresik. A Ferencváros elnöke szerint ők viszont nincsenek sokan, ezért nem veszítenek sok szimpatizánst.

Az Újpest–Fradi-derbire – melyet a világ kilencedik legjelentősebb rangadójának választottak – az Ultras Liberi szerint „600 szkenneres vendégjegy fogyott” és hétszázat vissza kellett adni az Újpestnek.

A Fradi stadionja előtt becslésünk szerint mintegy 2000 szimpatizáns gyűlt össze néhány perccel a kezdő sípszó előtt. Egy árus azt mondta, hogy négyezer drukkert várnak a stadionhoz. Egy rendőrnőt is megkérdeztünk még a mérkőzés kezdete előtt, hogy szerinte mennyien lehetnek a sasszobornál: tippelni nem akart, de annyit azért elárult, hogy 1500-an biztosan vannak. A szurkolók között jó néhány babakocsis családot is láttunk

A demonstráció a mérkőzés lefújása után – atrocitások nélkül – véget is ért. A derbit egyébként az Újpest nyerte 2–1-re.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.