A portugálok osztoznak a szégyenünkben

Váratlan albán vendégsiker a Ronaldót nélkülöző luzitánok felett.

2014. 09. 07. 20:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Görögország–Románia-mérkőzésnek Ciprian Marica volt a főszereplője. A 10. percben büntetőből vezetést szerzett a románoknak, majd összeszedett két sárga lapot, kiállították, így a vendégek az 53. perctől emberhátrányban igyekeztek megőrizni a vezetésüket. Sikeresen tették.

A csoport harmadik meccsén a Feröer szigetek csapata az első félidő végén vezetést szerzett Finnország ellen, de a második félidőben a vendégek Riku Riski góljaival előbb fordítottak 2-1-re, végül 3-1-re nyertek.

Az argentinoktól elszenvedett vereség után a németek a skótok elleni tétmeccset már komolyan vették, de nem játszottak jól, nagyon megszenvedtek a győzelemért. Thomas Müller a 18. percben fejesből szerzett vezetést, a második félidő elején aztán a skótok hihetetlen iramot diktáltak, több helyzetet dolgoztak és hagytak ki, míg végre a 66. percben Ikechi Anya egyenlített. Ám szemben a magyar válogatottal, a német csapat képes volt újítani, s Thomas Müller a 70. percben visszaszerezte a vezetést.

Portugália Ronaldo nélkül kínos vereséget szenvedett hazai pályán Albániától. Sovány vigasz, hogy ez még nagyobb meglepetés, mint a magyar válogatott kudarca.


Vasárnapi eredmények
F csoport:
Magyarország–Észak-Írország 1–2
Feröer szigetek–Finnország 1–3
Görögország–Románia 0–1.

D csoport:
Grúzia–Írország 1–2
Németország–Skócia 2–1
Gibraltár–Lengyelország 0–7.

I csoport:
Dánia–Örményország 2–1
Portugália–Albánia 0–1.

Hétfői program
C csoport:
Luxemburg–Fehéroroszország
Spanyolország–Macedónia
Ukrajna–Szlovákia

E csoport:
Észtország–Szlovénia
San Marino–Litvánia
Svájc–Anglia

G csoport:
Oroszország–Liechtenstein
Ausztria–Svédország
Montenegró–Moldova

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.