Az Újpest nyerte a derbit

Az Újpest 2–1-re legyőzte ősi riválisát, a Ferencvárost a labdarúgó NB I nyolcadik fordulójának rangadóján.

KG
2014. 09. 21. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez volt a két együttes 215. bajnoki összecsapása és – 97 FTC-siker, valamint 57 döntetlen mellett – a 61. újpesti diadal.

Az FTC szervezett szurkolócsoportjai nem voltak jelen a mérkőzésen. Azzal tiltakoztak a Groupama Arénára érvényes vénaszkenneres regisztráció, valamint általánosságban a klubkártyarendszer bevezetése ellen, hogy a helyszíni drukkolás helyett a sasszobornál kivetítőn követték a meccset. Ott több ezren voltak, az újpesti stadion vendégszektorában viszont csak pár százan.

Az első tíz percben kissé kapkodó volt a játék mindkét oldalon, majd valamelyest megnyugodtak a felek, így egyre összeszedettebben kezdtek futballozni. A mérleg nyelve az újpestiek oldalára billent, összességében ők voltak fölényben, két alkalommal kapufáig jutottak, egyszer pedig nagy helyzetben Dibusznak kellett védenie. A zöld-fehérek egyszer kerültek igazi ziccerbe, de Somalia közeli lövésénél Balajcza hárított.

Fordulás után gyors gólváltásra került sor, mindkét találat büntetőből született: előbb a lila-fehérek, öt perccel később a zöld-fehérek jutottak tizenegyeshez. Ezután felpörögtek a játékosok, nagyobb lett az iram, bő negyedórával később pedig Simon Krisztián remek egyéni megoldással juttatta újfent vezetéshez az Újpestet. A hajrában lendületben maradt a hazai együttes, és bár újabb gólt nem szerzett, így is megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Újpest FC – Ferencváros 2–1 (0–0)

Szusza Ferenc Stadion, 8000 néző, v.: Farkas Á.

gólszerzők: Vasiljevic (51., 11-esből), Simon (72.), illetve Mateos (56., 11-esből)
sárga lap: Nagy G. (26.), Suljic (37.), Heris (55.), illetve Pavlovic (20.), Busai (45.), Lauth (48.), Nalepa (50.), Bönig (51.)

Újpest FC: Balajcza – Forró (Nego, 76.), Heris, Litauszki, Vadász – Balogh B., Bardhi (Ahmeti, 90.), Vasiljevic, Nagy G. - Suljic (Kosovic, 85.), Simon

Ferencváros: Dibusz – Nalepa (Lamah, 73.), Mateos, Pavlovic, Bönig – Dilaver, Gyömbér (Busai, 7.), Böde, Kukuruzovic (Gera, 64.), Somalia – Lauth

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.