Szellő valóban könnyedén elfújta a magyar bajnokot

A Ferobox Event újra telt házas gálát szervezett a szentesi Dr. Papp László Sportcsarnokba, ahol a legfontosabb meccseket pontozással hozták a hazai istálló versenyzői. Közülük Szellő Imre nyújtotta a legjobb teljesítményt.

Deák Zsigmond
2014. 09. 21. 17:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tízmérkőzéses gála fontosabb, az m1 által is közvetített összecsapásai közül az elsőn a kispehelysúlyú Bedák Zsolt a márciusban WBO Európa-bajnoki mérkőzésen egyszer már legyőzött grúz Georgi Gacsecsiladze ellen húzott. A 30 éves magyar klasszis ez alkalommal a vártnál is simábban, minden menetet megnyerve, egyhangú pontozással győzte le nagyot küzdő, de a meccs képe alapján esélytelen riválisát. A kiütés ugyan most elmaradt, ám Bedák mestere, Erdei Zsolt nem véletlen volt elégedett tanítványával. „Nem bokszoltam rosszul, de korántsem volt tökéletes a mostani produkcióm” – értékelt az örök maximalista Bedák. „Igyekeztem Madár utasításait betartani a szorítóban, de bevallom, többször elvitt a hév, és túlságosan ráfeszültem a nagy ütésre.”

A cirkálósúlyú magyar bajnoki mérkőzés az a trónkövetelő Szellő Imre győzelmével fejeződött be. A tízmenetes párharc során a címvédő Bozai Gyula hatalmasat küzdött, de csak helyenként tudta megnehezíteni az amatőrként Eb-3., olimpiai 5. kiválóság dolgát. Szellő végig lazán bokszolt, és irányította az összecsapást, melynek során Bozai már a 3. menetben komoly bajba került, ám ekkor még megúszta a forró pillanatokat. S amikor már úgy tűnt, hogy a mérkőzés során nem lesz leütés, akkor Szellő – pár másodperccel a meccset végét jelző gongszó előtt – egy parádés balossal padlóztatta a bajnokot. Bozai ugyan felállt a számolás végéig, de legfeljebb annak örülhetett, hogy állva várhatta a meccs végét. A pontozók egyetlen menetet sem adtak neki, Szellő 100:89, 100:89 és 100:87 arányban lett a cirkálósúly új magyar bajnoka. „Úgy érzem, végig az történt a ringben, amit előre elterveztem, végig én irányítottam, és sokszor találtam. De ez a pontozáson is meglátszik. Szoknom kell még a tíz menetet, de úgy érzem, jó úton haladok. Örülök a profi magyar bajnoki címnek!” – fogalmazott a második hivatásos derbijén túljutott bunyós.

Kovács „Vipera” Attila a gála főmérkőzésén a francia Dieudonne Belinga ellen próbálta megszerezni a WBO szervezet nagyváltósúlyú Európa-bajnoki címét. A mérkőzés hatalmas és hullámzó küzdelmet hozott,a melyet a magyar bunyós többségi döntéssel nyert meg, hiszen az egyik pontozó döntetlennek látta a párharcot (95-95), míg a másik két szakember szűken Viperának adta a győzelmet (96:94 és 97:93). Összességében elmondható, hogy honfitársunk a meccs első felében mutatott teljesítményével nyerte meg az Eb-övet, hiszen Belingának sikerültek jobban a hajrá menetei.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.