Görbicz Anita gyermeket vár, már nem is játszik

Amint az várható volt, a válogatott és a Győr klasszisánál is elérkezett az idő: előbb a baba, aztán a labda.

Ch. Gáll András
2014. 10. 30. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rohan az idő, májusban Görbicz Anita is betöltötte 31. életévét. Egy ideje nem is titkolta, hogy úgy látja, elérkezett a gyermekvállalás ideje, az sem volt véletlen, hogy a Győr nyáron szerződtette a spanyolok kiváló irányítóját, Macarena Aguilart. Amennyiben egyáltalán lehet a babát tervezni, akkor „Görbe” valószínűleg úgy gondolkodhatott, ha most kihagy egy teljes szezont, a 2015. decemberi, olimpiai kvalifikációs világbajnokságra akár vissza is térhet.

Az újdonsült kismama a fejében – és lelkében – cikázó gondolatokról, érzésekről így vallott: „Húsz évig a kézilabda játszotta a főszerepet az életemben, és most úgy éreztem, itt az ideje más szerepet is vállalnom. Nagyon boldog vagyok, hiszen a baba egészséges, és én is jól érzem magam, mert már nagyon vártam a jó hírt. Elhatározásomat a nyár elején a klubommal és Németh András szövetségi kapitánnyal is egyeztettem, akik elfogadták a döntésemet, így a jelenlegi szezonra ennek fényében készültünk. Mérkőzést már nem vállalok, de az edzéseket folytatom az orvosom által jóváhagyott terheléssel.”

Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke felkészülten várta a hírt: „Mindkét szemem nevet, még akkor is, ha Anita kiesése nehéz feladatok elé állít bennünket. Azonban az elmúlt hónapokban volt időnk felkészülni a hírre, az idei csapatunkat is ennek tudatában állítottuk össze: ezért szerződtettük Macarena Aguilart harmadik irányítónak. Csapatkapitányunkra a továbbiakban is számítunk, hiszen az ő jelenléte mentális töltetet ad a játékosoknak, és bízunk benne, hogy a pályán kívüli segítsége is kellően erős lesz ahhoz, hogy idei céljainkat elérjük. Emellett pedig jó egészséget, és nagyon sok örömöt kívánunk neki mind a várandósság alatt, mind a baba megszületése után!”

A csapat így most már két tartóoszlopa, a szintén babát váró kapus, Katrine Lunde és Görbicz Anita nélkül készül arra, hogy sorozatban harmadszor is megnyerje a Bajnokok Ligáját. Illetve egyelőre csak a viborgi rangadót, vasárnap délután.

A decemberi Eb-n pedig eggyel kevesebb nemzetközi sztár szerepel a magyar válogatottban – igaz, eggyel több boldog kismama szorít társaiért a tribünön. Németh András szövetségi kapitány is e kettősségre utalva nyilatkozta a szövetség honlapján: „A válogatott szurkolói gyarapodtak, hiszen Anita lesz talán a csapat legnagyobb drukkere a decemberi Európa-bajnokságon. A pályán nem lehet velünk a tornán, így természetesen ez komoly feladat elé állít minket.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.