Szingapúr mióta van Kínában?!

Kevin Skinner, a WTA TV kommentátora nagyon melléfogott.

Ch. Gáll András
2014. 10. 28. 5:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az már faktum, hogy Serena Williams – vasárnap megnyervén a női teniszezők WTA-világbajnokságát – mindenképpen a számítógépes ranglista élén fejezi be az esztendőt, azért történtek még érdekes dolgok a szingapúri teniszstadionban. (A helyszín fontos, ahogy az hamarosan kiderül.)

Nos, miután az amerikai hölgy 6:3, 6:0 arányban legyőzte a román Simona Halepet, és felvette a sikerért járó kétmillió dolláros csekket, az eseményt hivatalosan közvetítő WTA TV kommentátora, Kevin Skinner ezekkel a szavakkal fejezte be a műsort: „Goodbye! From China!”

Alig hangzott el az ominózus mondat, az internetet ellepték a gúnyos Twitter-bejegyzések. „Nem is tudtam, hogy Kínához tartozunk ” vagy „Ember! Keress magadnak egy másik munkát!”

A botrány odáig dagadt, hogy Skinnernek nyilvánosan elnézést kellett kérnie a valóban kínos bakiért, amit – becsületére legyen mondva – a világhálón meg is tett.

Szingapúri meglepi: kétmillió dollár, plusz egy orchidea

Akinek cseppet sem kellett mentegetőznie, az a bajnoknő, Serena Williams. Még úgy se, hogy ebben az esztendőben „csak” egy Grand Slam-tornát nyert, a US Opent, miközben az ausztrál, a francia és a wimbledoni nyílt bajnokságon már a második, a harmadik, illetve a negyedik körben búcsúznia kellett. Viszont a teljes naptári évet a világranglista tetején töltötte, ami legutóbb 1996-ban Steffi Grafnak sikerült. Ez idő szerint már 97 hete áll a lista élén a 33 éves amerikai klasszis.

A díjátadásnál a szervezők azzal kedveskedtek Serenának – már természetesen a kétmilliós csekk mellett –, hogy átadtak neki egy tő fehér és lila színben pompázó (ezek a WTA színei) gyönyörű orchideát. A hibridet Serenáról nevezték el – ez az első eset, hogy Szingapúrban egy növény egy sportolóhíresség nevét kapja.
Ezek után kit érdekel már a kétmillió dollár

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.