A norvég válogatott szívességet tett a magyaroknak

A norvég válogatott 29-26-ra legyőzte a spanyol csapatot, és ezzel a sikerrel „fél lábbal” már az elődöntőben érezheti magát.

GB
2014. 12. 13. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A győri és a debreceni csoport első helyezettjeinek csatájában jobban kezdtek a magyarokat két napja legyőző spanyolok, akik sokáig őrizték korán megszerzett kétgólos előnyüket. A félidő derekán rövid időre átvették a vezetést az olimpiai bajnok norvégok, ám később megint futniuk kellett az eredmény után. Végül a dudaszó pillanatában Betina Riegelhuth távoli bombájával egyenlítettek.

A második félidő rajtját a skandinávok kapták el jobban, ám a 41. percben már 20-20-at mutatott a Főnix-csarnok eredményjelzője. Időt kértek a norvégok, onnantól kezdve pedig megint az ő akaratuk érvényesült. Óriási hajrát vágtak ki ugyan a spanyolok, egyenlítettek, ám a meccs utolsó három gólját a norvégok dobták.

Eredmény:
középdöntő, I csoport (Debrecen), 1. forduló:
Norvégia–Spanyolország 29-26 (16-16)

Jól kezdtek a dánok, szűk negyedóra alatt 5–2-re elléptek. Időkérés után a lengyelek sorozatban négyszer betaláltak, és 7–6-ra már náluk volt az előny. Végül egyenlő állás mellett vonult pihenőre a két csapat. A második félidőben a dánok fokozatosan elhúztak, végül kilenc gól lett a különbség.

A legjobb 12 közé, a magyar válogatottat is felvonultató hatos csoportba egy ponttal érkező dánok ezzel a sikerrel hárompontossá léptek elő, míg a lengyelek pont nélkül folytatják a középdöntőt.

Eredmény:
középdöntő, I csoport (Debrecen), 1. forduló:
Dánia–Lengyelország 28–19 (9–9)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.