Nagy szívességet tett Románia kézis lányainknak

A román válogatott remek második félidei játékával 22-20-ra legyőzte a spanyol csapatot.

TK
2014. 12. 15. 17:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyaroktól drámai körülmények között szombaton vereséget szenvedő románok a tizedik percben már 5-3-ra vezettek, ám ezt követően leálltak, Pinedo és a ferencvárosi Pena vezérletével a spanyolok elrobogtak, és öt góllal elhúztak a szünetre.

A második félidő elején a románok remekeltek, felzárkóztak, Ungureanu rengeteg lövést fogott, és végül Neagu találatával az ötvenedik percben újra náluk volt az előny. A végjátékban is ők voltak jobbak. A spanyolok veresége azt jelenti, hogy ha a magyarok este nyernek a dánok ellen, akkor biztos a hat között zárnak.

Eredmény:
középdöntő, I csoport (Debrecen):
2. forduló:
Románia – Spanyolország 22-20 (9-14)

Elsőként az olimpiai bajnok norvég válogatott jutott be a magyar-horvát rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjébe, miután a debreceni középdöntő hétfői játéknapján legyőzte a lengyel csapatot.

Az esélytelenebb lengyelek remekül játszottak az első félidő java részében, fokozatosan növelték előnyüket, a 19. percben már 11-6 volt az állás. Az olimpiai bajnokon az időkérés még nem segített, annál inkább a nagyszünet.

A második félidőben nagyobb sebességre kapcsoltak az északiak, és a 41. percben fordítottak (19-18). Innentől már nem engedték ki kezükből az irányítást, és végül 26-24-re diadalmaskodtak.

A norvégok továbbra is százszázalékosak a tornán, és biztos résztvevői lesznek a pénteki, budapesti elődöntőnek. Ám előtte még szerdán találkoznak a magyar csapattal a debreceni Főnix csarnokban.

Eredmény:
középdöntő, I csoport (Debrecen):
2. forduló:
Norvégia–Lengyelország 26-24 (11-15)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.