Hibátlan: behúzták Benedek Tibiék

Izgalmassá tették az utolsó negyedet a kanadaiak ellen.

MNO
2015. 02. 15. 13:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szőnyi úti uszodában rendezett négycsapatos tornán Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége – az Egyesült Államok 21-11-es, majd az olimpiai bajnoki címvédő Horvátország 9-6-os legyőzése után – már úgy szállhatott vízbe, hogy első helyét nem veszélyezteti semmi. Talán ezért is kissé álmosan kezdett, s bár Erdélyi Balázs hamar betalált, utána percekig eredménytelenül játszott a társaság. Végül kevéssel az első szünet előtt az ifjú Manhercz Krisztián vette be az észak-amerikaiak kapuját (2-1).

A folytatásban Német Toni centerezett remekül (3-1), majd – válaszul a második kanadai gólra – Vámos Márton bombázta a hálóba ötméteresből a labdát (4-2).

A harmadik negyedben a magyar csapat érzékelhetően tompábban, fásultabban játszott, a kellő összpontosítás hiánya rontásokhoz vezetett, s miután már a második büntetőt hibázta el, a harcos kanadaiak kiegyenlítettek, sőt meglepetésre a vezetést is átvették (4-5).

A befejező nyolc percre összeszedte magát az amúgy a meccsen több alapemberét is nélkülöző magyar válogatott. Rögtön az elején a korábbinál jóval nagyobb vehemenciával vágott neki a csatának, és Vámos büntetőből egyenlített (5-5). A hatodik kanadai gólra Erdélyi felelt, s ugyanő bombázta be az ismét hazai vezetést jelentő találatot is (7-6). Csakhogy kimaradt egy újabb magyar büntető, s – amikor már csak három perc volt hátra az összecsapásból – megint egyenlített az ellenfél (7-7). A hajrát azonban a Benedek-csapat bírta jobban: előbb Vámos feledtette elhibázott ötméteresét hatalmas távoli lökettel, majd a negyedszer is eredményes Erdélyi szerzett szemfüles gólt, beállítva a 9-7-es végeredményt.

Eredmény, 9. Volvo Kupa, 3. nap:
Magyarország–Kanada 9-7 (2-1, 2-1, 0-3, 5-2)
a góldobók: Erdélyi 4, Vámos 3, Manhercz, Német 1-1, illetve Constantin-Bicari 4, Graham, Taschereau, Conway 1-1

A pénteki eredmények:
Horvátország–Kanada 11-5
Magyarország–Egyesült Államok 21-11

A szombati eredmények:
Egyesült Államok–Kanada 11-11
Magyarország–Horvátország 9-6

A 9. Volvo Kupa végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Horvátország 6, 3. Kanada 1 (23-31), 4. Egyesült Államok 1 (30-47)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.