Tomori Győrbe igazol

A Fradi elveszítette egyik világsztárját, azonban a másikat sikerült megtartania. Az ETO-ban folytatja Kiss Éva is.

WL
2015. 03. 23. 10:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győri Audi ETO KC és a FTC-Rail Cargo Hungaria is hétfő délelőtt adott ki sajtóközleményt arról, hogy a következő szezontól változások lesznek a csapat keretében.

„A jelenlegi keretből már ismert Katrine Lunde távozása, rajta kívül Herr Orsolya, Szepesi Ivett, Vesna Milanovic-Litre, Hornyák Ágnes, Macarena Aguilar és Jelena Grubisic szerződését nem hosszabbítja meg a klub. Anna Szeny szerződéshosszabbítása egyelőre bizonytalan” – áll a Győri Audi ETO KC honlapján.

Az érkezők oldalán a ferencvárosi Tomori Zsuzsannát, a válogatott kapus Kiss Évát, a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokság nagy felfedezettjét, Tóth Gabriellát, illetve két holland játékost, az irányító Nycke Grootot és a beállós Yvette Brochot említik. Tomori, Kiss, Groot és Broch is két évre ír alá az ETO-hoz.

„Azért választottam a Győrt, mert BL-t szeretnék nyerni. Régi célom már ennek a kupának az elhódítása, és erre itt mindenképpen lehetőséget látok. Az ETO-ban végzett munkára van egy kis rálátásom, nagyon szimpatikus számomra, és úgy érzem, ebben a közegben, klasszis játékosok között még sokat tudok fejlődni. A feladat és az új lehetőség nagyon motivál, várom már a győri kezdést” – nyilatkozta a honlapnak Tomori Zsuzsanna.

Kiss Éva pedig ezt mondta a váltásról: „Örülök, hogy megkeresett a Győr, hiszen nagyon jó csapat, és én örömmel állok az új kihívások elé. A tavalyi Eb-szereplésemmel magasra tettem a mércét, szeretném ezt megtartani, és hasznos tagja lenni a csapatnak.”

Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke szerint az új keret kialakításánál fő szempont volt, hogy a klub olyan játékerőt képviseljen, mellyel továbbra is Európa élvonalában tud maradni.

A Ferencváros szintén hétfőn jelentette be honlapján Tomori távozását, ám a fővárosi zöld-fehérek érthetően inkább a spanyol világklasszis irányító Nerea Pena megtartását és a váci Hornyák Dóra fővárosba költözését emelték ki.

Pena – aki egy plusz egy éves szerződést kötött jelenlegi klubjával – maradása egyik fő okaként a nagyszerű hangulatot emelte ki, mely körülveszi a csapatot. „Boldog vagyok, hogy továbbra is a Ferencváros csapatát erősíthetem. A klubnál mindenki nagyon kedves velem, olyanok vagyunk mi a Fradinál, mint egy nagy család. Szeretem ezt a légkört, szeretek itt lenni. Remélem, a következő szezonban nagy dolgokat, fontos címeket érhetek el a Fradival.”

Hornyák Dóra a rá váró kihívásokról is szót ejtett: „Bízom benne, hogy könnyedén fog menni a beilleszkedés, hiszen rengeteg játékost ismerek, és sokukkal játszottam már együtt. Szeretném megmutatni, hogy egy ilyen nagy csapatban is tudok kiemelkedőt nyújtani, szeretnék minél jobb eredményt elérni a hazai bajnokságban és a nemzetközi kupákban is. Tudom, hogy ezért rengeteget kell majd dolgoznom, igyekszem felvenni a Fradi ritmusát és játékstílusát. Mindent el fogok követni, hogy gyorsan beilleszkedjek, és a csapat hasznos tagja lehessek hosszú időn keresztül.”

Az FTC kézilabda-szakosztályának ügyvezető igazgatója, Bognár László arról beszélt, hogy a keret kialakítása még folyamatban van, és egy jó szellemiségű, megalkuvást nem tűrően küzdő gárdát szeretnének összehozni.

A Kisalföld március elején már megszellőztette, hogy Tomori Zsuzsanna és Kiss Éva Győrbe tart, akkor azt is hozzátették, hogy valószínűleg Herr Orsolya, a spanyol Macarena Aguilar és a horvát Vesna Milanovic-Litre is távozhat év végén – utóbbi két játékos szerződése nyáron jár le.

Szörnyi Attila menedzser korábban azt nyilatkozta, hogy Kiss Évát már korábban is csábította a Győr, Tomori aláírásáért pedig fél Európa sorban áll. „Zsuzsánál a célok határozzák meg a jövőképet, ugyanis szeretne egy-két éven belül BL-serleget nyerni, ebben hiányérzete van. Győr vagy külföld? Ha az anyagi dolgok számítanak elsősorban, akkor külföldre igazol, mert Európa több klubja biankó csekket tol elénk, hogy határozzuk meg a fizetését” – árulta el a válogatott klasszis dilemmáiról.

Szörnyi akkor azt is megjegyezte, hogy Szikora Melinda Fradi-kapus maradhat klubjánál, s a zöld-fehérek Nerea Pena megtartásában csak akkor reménykedhetnek, ha a játékos nem az anyagiak mentén dönt, ugyanis őt is keresték már külföldről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.