Joó Abigélt megdobták egy slusszkulccsal

Sydney, Athén, Peking és London után sem szakad meg a klubsorozat, mi több, alaposan kinőtte magát.

2015. 05. 21. 3:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Régóta van jogosítványa?
– Nem sokkal a londoni olimpia előtt szereztem meg, de akkor megtiltották, hogy vezessek. Az edzőm, Pánczél Gábor azt mondta, jó lenne, ha nem a kiutazás előtt törném össze magam, így csak azután ülhettem be a volán mögé, hogy hazajöttem.

– Eddig milyen autót vezetett?
– Suzuki Swiftet, szóval az Audi komoly előrelépés, tekintélyt parancsoló autó. Bízom benne, hogy most már nem nagyon kell várnom, hogy sávot válthassak, mert ha ezen kiteszem az indexet, egyből beengednek.

– Mennyi a sebességi rekordja?
– Magyarországon maximum 130 km/órával lehet menni, ezt betartottam. Már csak azért is, mert a százharmincas tempónál a Suzuki majdnem szétesett alattam. A sebességkorlát amúgy nekem megfelelő, nem jellemző rám, hogy száguldozom.

– Mikor tudta meg, hogy lecserélheti az autóját?
– Nagyjából két hónapja lehetett, edzés után kicsit félkómás állapotban voltam, amikor hívtak a Rio Klubtól, de erről először a szórakozóhely jutott az eszembe. Csodálkoztam is, hogy vajon mit akarhatnak, hiszen azt a helyet már bezárták. El se hittem, hogy egy Audit akarnak adni nekem, mert korábban is megesett már, hogy ígértek ezt-azt, de aztán nem lett belőle semmi. Ebből kiindulva otthon a családomnak nem is említettem a történetet, és azóta sem mondtam meg. Lesz nagy meglepetés, hogy most hazamegyek egy Audival.

– Ha nem is ezzel, de a hét végén utazik Marokkóba, a Mesterek Tornájára, ahol súlycsoportonként a világranglista első tizenhat helyezettje indul, aztán jön a budapesti Grand Prix, majd a bakui Európa Játékok, ami a cselgáncsban az Eb is. Húzós időszak előtt áll.
– Így igaz, de az Európa Játékokat nagyon várom, hiszen ez olyan lesz, mint egy kis olimpia. S már nem kell elájulnom, mint Londonban azon, hogy együtt lakik a teljes magyar csapat, vagy huszonnégy órán át nyitva van az étterem, és annyit ehetek, amennyit akarok. Persze nem azért megyek, hanem ide is éremért.

– Az olimpiai kvalifikációs sorozatban szépen gyűjtögeti az érmeket, a 78 kg-ban a világranglistán a hetedik, nehéz lenne elképzelni, hogy lemarad Rióról. Nyomon követi, hogyan alakul a rangsor?
– Nem igazán, de azt tudom, hogy nagyjából a 6–8. helyek körül mozgok. Ha a következő fél év alatt nem szereznék egy érmet se, akkor azért megnézném, mi a helyzet. De nálunk nagyon nagy mozgás nincs a rangsorban. Néha megesik, hogy valamelyik versenyen felbukkan egy-két meglepetésember, de tíz sosem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.