Győzelemmel zárták a vb-felkészülést Benedekék

Benedek Tibor legénysége 18–11-re diadalmaskodott a Magyarországon edzőtáborozó japán csapat felett.

MTI
2015. 07. 22. 19:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország–Japán 1811 (4–3, 6–2, 4–2, 4–4)
a magyar gólszerzők : Erdélyi, Varga Dániel, Vámos 3–3, Hosnyánszky, Bedő, Szivós, Hárai 2–2, Varga Dénes 1

 

Mintegy kétezer néző előtt a vendégek szereztek vezetést, de gyorsan fordított a magyar válogatott Bedő Krisztián és Varga Dénes révén (2–1). A japánok 2–2-re és 3–3-ra is egyenlíteni tudtak, de Erdélyi Balázs látványos ívelése után Hosnyánszky Norbert bombájával 4–3-as hazai vezetéssel zárult az első nyolc perc. A második negyed Hárai Balázs találatával indult, majd Bedő alakította 6–3-ra az állást. 6–4 után Szivós Márton és a csapatkapitány Varga Dániel hatalmas bombája is a hálóba landolt (8–4). 8–5-öt követően Vámos Márton szerzett szemfüles gólt, utána pedig Varga Dániel lőtt a bal felső sarokba (10–5).

Vámos büntetőjével rajtolt a harmadik játékrész, majd Erdélyi és Hárai módosított az eredményen (13–5). Egy japán találat után Szivós fejezett be egy látványos támadást, de a vendégeknek még maradt idejük a szépítésre. Az utolsó negyedet egy hatásos Vámos-bomba vezette be, a 15–8-ra pedig Hosnyánszky felelt (16–8). A kilencedik japán gólt hazai részről Varga Dánielt ötméteresből elért találata követte. A vendégek két lefordulásból javítottak az összképen (17–11), a végszót azonban Erdélyi mondta ki, aki közelről beállította a 18–11-es végeredményt.

Könnyed játékkal, szép akciókat vezetve nyerte a szerdai meccset a magyar válogatott. A csapat szombaton utazik a vb színhelyére, az oroszországi Kazanyba, ahol hétfőn a kazahokkal játssza első mérkőzését csoportjában, majd az argentinokkal és a dél-afrikaiakkal is találkozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.