Nagy falat vár a női vízilabda-válogatottra

A hölgyek az utolsó csoportmérkőzésen 18-3-as sikert arattak Franciaország ellen, és ezzel továbbjutottak.

MTI
2015. 07. 30. 11:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keszthelyi Rita jóvoltából egy gyorsan befejezett akció eredményeképpen hamar vezetéshez jutott a magyar válogatott a két forduló után egyformán pont nélküli csapatok találkozóján. Röviddel később újfent emberelőnyből, s megint Keszthelyi talált be a franciák kapujába (2-0). A 200. válogatottságát ünneplő Bujka Barbara jegyezte a harmadik, a másik center, Tóth Ildikó pedig a negyedik gólt. 4-1 után, még az első negyedben Keszthelyi triplázott (5-1). Bujka-góllal indult a második játékrész (6-1), utána azonban elmaradtak az újabb találatok, pontatlanná váltak a támadásbefejezések, s a nagyszünetig – egy ízben – már csak a franciák voltak eredményesek (6-2).

A harmadik negyedet is Bujka vezette fel egy remek ejtéssel (7-2), majd sorozatban estek a magyar gólok, s az utolsó szünetig az összesen ötször is eredményes Keszthelyi, továbbá a játékrészben duplázó Bujka, illetve Antal Dóra, Tóth és Illés Anna révén 13-2-re húzott el a válogatott. A lendület megmaradt a zárónegyedre is, amelyet „szokásosan” Bujka vezetett fel, majd folytatta hasonlóképpen, hat góljával a gárda legeredményesebbjévé lépve elő (15-3). Utána Kisteleki Dóra célzott pontosan egymás után háromszor is, beállítva a 18-3-as végeredményt.

Merész András szövetségi kapitány így összegzett az M4 Sportnak: „Hozták a lányok azt, amennyi ahhoz kellett, hogy a csoport harmadik helye a miénk legyen, és a nyolc közé kerülésért játszhassunk. Felpörögve, sokmozgásos játékkal, profi módon nyertek.” Hozzátette, hogy a negyeddöntőbe jutás roppant nehéz feladatnak ígérkezik. „Az Egyesült Államok borzasztóan erős csapat, már félgólos győzelemmel is elégedett lennék ” – mondta a szakvezető.

A magyar együttes – amely a vasárnapi csoportnyitó meccsen 9-8-as vereséget szenvedett a kínaiaktól, kedden pedig 13-11-re az oroszokkal szemben maradt alul – négyesében a harmadik helyen zárt, így szombaton 17.50-kor játszik a negyeddöntőbe kerülésért az Egyesült Államok olimpiai bajnoki címvédő csapatával, amely a C csoportban másodikként végzett. A D csoport első helyéről az egyformán négypontos orosz és kínai válogatott 17.50 órakor kezdődő meccse dönt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.