Grosjean behunyt szemmel várta a becsapódást

Szerencsére Carlos Sainz Jr. és ő is megúszta.

B. Molnár László
2015. 10. 11. 19:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki gondolta volna, hogy a Szocsiban rendezett F1-es Orosz Nagydíj nem a Mercedes újabb vb-címéről vagy Lewis Hamilton újabb sikeréről vonul majd be emlékeink közé, hanem két hatalmas baleset miatt. Szerencsére Carlos Sainz Jr. és Romain Grosjean is megúszta a becsapódást.

Szombaton a harmadik szabadedzésen Carlos Sainz Jr. (Toro Rosso) bukott hatalmasat, és sokan azt gondolták, a fiatal spanyolnál képtelenség nagyobb balesetet szenvedni Szocsiban. Sajnos, mindez tévedés volt, ugyanis a futamon a 12. körben a hármas kanyart követően Romain Grosjean Lotusa brutális erővel vágódott a falba: előbb az autó hátulja, majd az eleje is. A francia versenyzőt komoly erőhatások érték, így egészen addig szinte a teljes nézőtér lélegzetét visszafojtva figyelt, amíg Grosjean ki nem szállt a roncsból.

„Egy nagyon gyors kanyarban veszítettem el a kocsi hátulját, az adatok majd megmutatják, én hibáztam-e. Tudtam, hogy nagy becsapódás lesz, így nem tehettem mást, mint elengedtem a kormányt, befeszítettem az izmaimat, becsuktam a szememet, és vártam. Nagyon kemény volt, hiszen azokban a pillanatokban úgy éreztem, mintha hosszú másodpercekig tartana ez az egész. Amikor kinyitottam a szemem, és láttam, hogy semmi bajom, hálát adtam a Teremtőnek. A balesetem bebizonyította, hogy igenis biztonságosak a mai F1-es versenyautók” – árulta el az Autosportnak adott interjújában Grosjean.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.