Ezek Hosszú Katinka feltételei, Gyárfás reagált

A magyar szövetség elnöke támogatásáról biztosította az úszót.

MNO
2015. 12. 22. 12:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd délelőtt Hosszú Katinka sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy az Egyesült Államokból való hazatérése óta őrlődik, úgy véli, a szövetség nem ad megfelelő hátteret, mégis elvárja a világszínvonalú eredményeket.

A közlemény szerint az úszó kijelentette, hogy mindenképpen itthon folytatja a felkészülést, és továbbra is magyar színekben fog versenyezni. Kiemelte, hogy mindenképpen szüksége lenne egy saját masszőrre, aki a kisebb viadalokra is elkíséri, így kialakul egyfajta kölcsönös bizalom az olimpiáig.

A magyar élsportoló a Komjádi uszodában készül nap mint nap a versenyekre, de a medence partján kénytelen öltözködni, a felszerelését állandóan cipelnie kell magával – saját öltözőt szeretne. Emellett egy videoelemző programra is szüksége van, amelyen a saját, illetve a riválisok úszását lehet elemezni.

Hosszú fontosnak tartaná, hogy a miami edzőtáborok helyett itthon készüljenek a magyar úszók, és azt sem tartaná ördögtől valónak, ha az edzői konferenciákon nem magyar szakemberek tartanának előadásokat, hanem például Michael Phelps edzője.

Az Indexnek sikerült megszólaltatnia a Magyar Úszó Szövetség elnökét, Gyárfás Tamást elmondta, hogy tiszteletben tartja az úszó véleményét, és másokat is arra biztat, hogy vállalják fel véleményüket, mert ezt nem fogják támadásnak venni.

A sportvezető hozzátette, hogy mivel Hosszú Katinka világelső, a szövetség próbál lépést tartani vele, felnőni hozzá. Egy 73 millió forintos kamerarendszert már megrendeltek Hollandiából, amelyet a Tüske Csarnokban fognak elhelyezni, és Hosszú testre szabott kamerája is meglesz hamarosan. Sőt, egyszerre harmincat fognak vásárolni, amiből a Vasas is részesülni fog.

Gyárfás Tamás kiemelte, hogy Hosszú Katinka jól csengő márkanév is, így szavaira mindenképpen oda kell figyelni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.