Teljesítették Hosszú Katinka egyik feltételét

A szenteste előtt két nappal kifakadt sportoló saját öltözőt kapott a Komjádi uszodában.

MNO
2015. 12. 29. 10:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A létesítményt fenntartó Nemzeti Sportközpontokat  (NSK) Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke kereste meg a lap információi szerint, hogy tájékoztatást kérjen: hogyan fordulhatott elő az, hogy a világbajnok úszónőnek átöltözni sem volt kulturált lehetősége. Gyárfás azt kérte az NSK-tól, hogy legalább a szövetség költségére biztosítsanak megfelelő körülményeket.

Az NSK tájékoztatása szerint a Császár-Komjádi uszodában augusztusban felújítási munkálatok kezdődtek, amelyek érintették az 50 méteres medencét és az öltözőket is. A rekonstrukció azonban december 11-én véget ért, így Hosszú Katinka kedden átveheti saját öltözőjének kulcsát az uszoda pénztárában.

Múlt héten Hosszú Katinka sajtótájékoztatót hívott össze azért, hogy elmondja: úgy véli, a szövetség nem ad megfelelő hátteret, mégis elvárja a világszínvonalú eredményeket. Az elmondottakra Cseh László úgy reagált, nem érti, mire gondol Katinka, Verrasztó Evelyn nem kívánt nyilatkozni erről, ugyanakkor Kapás Boglárka kifejtette az MNO-nak: abszolút megérti Katinka érveit.

Még aznap Gyárfás Tamás az MNO-val készült interjújában közölte: egy sérelme van Hosszú Katinkával kapcsolatban, de bármikor kész rendezni a ma már hűvös viszonyt. Ennek egyik jele lehetett, hogy a szövetség úgy döntött, 2016-tól az elmúlt évek világeseményein nagyszerűen teljesítő klasszisoknak kiemelt támogatást nyújt, szerződéses keretek között, melynek éves keretösszege 2–12 millió forint lehet. Első körben kilenc úszó – többek között Hosszú – részesülhet ebben a támogatásban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.