Újabb úszók reagáltak Hosszú Katinka vádjaira

Verrasztó Evelyn diplomatikusan nyilatkozott, Kapás Boglárka viszont „abszolút megértette” Hosszú érveit.

Sz.L.
2015. 12. 23. 17:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre több magyar úszóklasszis szól hozzá a Hosszú Katinka keddi sajtótájékoztatóján elmondott vádakhoz. A világklasszis úszó arról beszélt, hogy bár a szövetségnek rendkívül komolyak az elvárásai a hazai úszókkal szemben, a sportolók nem kapnak meg minden támogatást a szervezettől, hogy meg tudjanak felelni a követelményeknek.

A korábban Franciaországban készülő, manapság testvérével, Dáviddal együtt edző Verrasztó Evelyn úgy véli, Hosszú Katinka a világ legjobb úszója, aki ellen versenyezni megtiszteltetés. „Nincsenek motivációs problémáink, ha ő is ott van a medencében. Katkával jóban vagyunk, ő is ’89-es születésű, mint én. Azt, hogy mit mondott, és abban mennyi az igazság, egyelőre nem szeretném kommentálni” – jelentette ki Verrasztó.

A nemrég egyesületet és edzőt váltó Kapás Boglárkát Erdélyben értük utol, ahol édesapjával tölti a karácsonyt. A legutóbbi rövidpályás Európa-bajnokság ezüst- és bronzérmes gyorsúszója szerint van igazság abban, amit Hosszú Katinka elmondott. „Abszolút megértem Katinka érveit, de most ennél többet nem szeretnék mondani” – közölte portálunkkal.

Cseh László még kedden este a TV2 Tények című műsorában reagált a Hosszú Katinka által kifogásolt problémákra. A világbajnok klasszis nem igazán értette a vádakat. Úgy véli, a Magyar Úszó Szövetség támogatja a sportolókat, és ha akadt is gond, meg tudták beszélni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.