Lehetetlen elérni Hosszú Katinkát?

Hiába keresi Kiss László szövetségi kapitány, pedig az olimpia miatt szükség lenne rá.

MTI
2016. 01. 04. 14:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Verrasztó testvérek már elutaztak Amerikába, Gyurtáék a jövő héttől készülnek Hódmezővásárhelyen, de Hosszú Katinkát hiába kerestem telefonon, vele még nem tudtam beszélni” – mondta el az MTI-nek hétfőn a szakvezető. Hozzátette, hogy nyitottak a világ- és Európa-bajnoknő kéréseit illetően, aki karácsony előtti sajtótájékoztatóján több kifogást is emelt a sportági szövetséggel szemben, de – tette hozzá a kapitány – úgy nehéz egyeztetni, ha elérhetetlen.

„Tudomásom szerint a januárban átadandó Tüskecsarnokban – ha lezárul a közbeszerzési eljárás – beszerelésre kerül a szövetség által a hollandoktól megrendelt 73 millió forintos víz alatti kamerarendszer, amely segít az úszóknak a technika elemzésében, javításában, s éppenséggel a Komjádi uszodában is rendelkezésére áll Katinkának a kért külön helyiség” – mondta Kiss László. Ezt kiegészítette azzal, hogy Hosszúnak a sajtótájékoztatón elhangzott panaszát – amely szerint kénytelen volt a medence partján átöltözni – nem érti, hiszen ő maga már jóval korábban átadta Katinkáéknak a Komjádiban levő sportorvosi szoba kulcsát. „Mi mindenkor mindent megteszünk, hogy a lehető legtökéletesebben felkészülhessen az olimpiára, de jó ideje nem tudok vele egyeztetni például arról, hogy hová szeretne edzőtáborba menni, vagy hogy áprilisban el akar-e indulni a riói tesztversenyen, ahol az új olimpiai uszodát lehet feltérképezni” – mondta a szövetségi kapitány.

Hozzáfűzte, úgy nehéz ilyen kérdésekben dűlőre jutni, ha – bár Katinka a sajtótájékoztatóján a párbeszédet ösztönözte – a megbeszélésektől elzárkózik. „Tény, hogy Hosszú Katinka immár 50 méteres uszodában ötszörös világbajnok, de én az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztinával is mindig szót tudtam érteni. A MÚSZ és Katinka kapcsolata akkor sérült, amikor a világklasszis sportoló lemondta, hogy önzetlenül részt vegyen a 2017-es világbajnokság promóciós filmjében. Azt nyilatkozta, hogy az ő lépéseit nem anyagi megfontolások vezették. Tudnia kell, hogy a szövetségét sem ” – nyilatkozta Kiss László. „Mi úgy gondoltuk, és ma is úgy gondoljuk, hogy a jövőjüket még a legjobb sportolóknak is más csatornákon keresztül kell biztosítaniuk. Erre számos más lehetőség nyílik. Szerintem büszkék lehetnek mindazok, akik a majd Budapesten és Balatonfüreden zajló világbajnokság arcai lehetnek.”

„Azt is szeretném vele mielőbb tisztázni, hogy számíthatok-e rá a különböző váltókban – folytatta a kapitány. – Mert ha a sűrű programja miatt még nem is indul adott esetben az olimpián stafétatagként, a riói ötkarikás szereplési lehetőség kivívásában segíthetne, mivel a váltóknál mi, magyarok még több számban is kiharcolhatjuk a részvételt” – jelentette ki Kiss László, aki még megjegyezte, hogy az úszószövetség január elsejétől „szerződtetett egy jó kezű, kitűnő masszőrt, akit szeretnénk, ha a folyamatosan rendelkezésre álló szakembert sürgető Katinka kipróbálna”.

„Biztos lehet abban, hogy a szövetség valamennyi dolgozója arra törekszik, hogy harmonikus körülmények között egymás kölcsönös megbecsülésével a lehető legjobb eredményt érjük el az olimpián is” – szögezte le a szakvezető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.