Bizakodnak a magyar BL-csapatok

A kieséses szakaszba jutó Veszprém és Szeged is optimistán várja a nyolcaddöntőt.

B.M.L.
2016. 03. 07. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon kevésen múlt, hogy az MVM Veszprém az idei Bajnokok Ligája-kiírásban nem rögtön a negyeddöntőbe jutott a csoportmeccsek zárását követően. A bakonyi világválogatott ugyanis mindössze egy ponttal szerzett kevesebbet, mint a csoport élén végző PSG, így amíg a franciák „pihenhetnek” egy kört, addig Xavi Sabaté csapata az ukrán Motor Zaporizzsjával csap össze a nyolcaddöntőben.

– Bármennyire becsülöm is az ukrán kézilabdát, a Veszprém jobb csapat, mint a Zaporizzsja, és tovább kell jutnia – jelentette ki magabiztosan Kálomista Gábor, a veszprémi csapatot működtető zrt. vezérigazgatója.

Nagy László is úgy véli, hiba lenne lebecsülni az ukránokat, de bízik abban, hogy két meccs alapján ők jutnak tovább, és a negyeddöntőben a most legyőzött lengyel Wisla Plock, valamint a SEHA Ligában kedd esti ellenfél, a macedón Vardar Szkopje párharc győztese várhat rájuk.

A Veszprém eddig kétszer találkozott a BL-ben az ukránokkal, és amíg hazai pályán 44-27-re diadalmaskodott (2013), addig idegenben 26-22-re kikapott tőle (2014).

A szegedieknek viszont túl sokba kerülhet az ötgólos előnyről elveszített utolsó csoportmeccs a Kielce ellen. Ha Juan Carlos Pastor csapata akár egyet is megőriz az előnyéből, akkor a horvát Zagreb ellen játszhatott volna, ráadásul a visszavágóra a Tisza-parti városban került volna sor. Így viszont előbb a német Kiel következik – amely tavaly a negyeddöntőben kiverte Ilyéséket –, továbbjutás esetén pedig a címvédő Barcelona a Final Fourért.

– Nem szabad feladni, megyünk tovább. Bízom benne, hogy több esélyünk lesz a Kiel ellen, mint a tavalyi negyeddöntőben volt – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Ilyés Ferenc, míg a vezetőedző, Juan Carlos Pastor úgy vélte, hogy a Kielce elleni hosszú, jó periódus mindenképpen erőt kell hogy adjon az előző kiírásban negyedik Kiel elleni csatára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.