GFG kérdése kilövési engedély Kiss Lászlóra?

Az úszószövetség nem engedi el a kezét, de lehet, hogy ez kevés lesz a túléléshez. G. Fodor üzent.

MNO
2016. 04. 06. 15:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vészjósló üzenet jelent meg Kiss László ügyében a kormányközeli 888.hu heccportálon. G. Fodor Gábor, a kormányzat fő agytrösztjét jelentő Századvég stratégiai igazgatója, egyben a 888.hu főszerkesztője szerda kora délután egyetlen kérdést tett fel a szájt egyik posztjában. Ha az olvasó átverekedi magát a kormányzati hirdetések tömegén, ezzel a GFG által jegyzett mondattal szembesülhet:

„Te elvinnéd a kislányodat Kiss Lászlóhoz úszni?”

A bizonyos ügyekben egyébként meglehetősen önjáró stratégiai igazgató rendszeresen tesz egymondatos politikai kinyilatkoztatást az irányítása alatt álló portálon, és ezek persze nem feltétlenül tükrözik a kormány álláspontját. Ismeretes például, hogy a Fidesz háza táján sem aratott osztatlan sikert, amikor a 888.hu Tóbiás József felesége, Rába Tímea korábbi meztelen fotóit tette közzé, meglehetősen alpári írást mellékelve hozzá. Ezért később G. Fodor Gábor bocsánatot is kért.

Mindenesetre az is tény, hogy a kormányzat vagy kormányhoz közeli döntéshozók részéről ez az első értékelhető reakció, mióta a Magyar Úszó Szövetség kapitányának évtizedekkel ezelőtti nemierőszak-botránya ellehetetlenüléssel fenyegeti a vb-re és a közelgő olimpiára készülő magyar úszószövetséget.

Ez a reakció pedig elég határozott üzenetként is értékelhető.

Persze ez mindaddig csupán a hidegháború kremlinológiájára emlékeztető spekuláció, amíg a kormányzat részéről nem születik hivatalos állásfoglalás abban az ügyben, amely miatt egyre tarthatatlanabbá válik a Kiss László melletti korábbi kiállás.

Addig is, amíg ez megtörténik, összefoglaljuk, mik a botrányos ügy főbb fejleményei:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.