Nem így tanultuk, azért csináljuk!

Bajnok lett a Békéscsaba női röplabdában. Pedig olyasmit is csinált, amit nem szabad – de lehet.

A. A.
2016. 04. 27. 4:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Semmilyen videofelvétel vagy hangfelvétel vagy statisztika vagy közvetítés (rádió, televízió, internet, stb.) nem használható fel a mérkőzés eredményének meghatározásához vagy megváltoztatásához.

Ez állt a hazai röplabda-szövetség versenykiírásában, így aztán hiába bizonyított be a Vasas Óbuda női csapata az M4 felvételével egy elképesztő játékvezetői hibát – játszmalabdánál a bajnoki döntő első meccsén –, az óvását a múlt héten elutasították, kedden este pedig 3-0-s összesítéssel aranyérmes lett a Békéscsaba.

Történt ugyanis, hogy az első, csabai meccsen, 1:1-es játszmaaránynál a Vasas 24-22-es vezetésénél Molcsányi Rita, a hazaiak liberója – ki tudja, milyen megfontolásból – utánafutott a saját maga által feladott labdának, és továbbjátszotta. Ilyet, ugye, nem szabad csinálni, ezt megtanuljuk már az általánosban, de Molcsányi Rita megoldása bejött a bíróknak. A Békéscsaba megnyerte a labdamenetet, miután a játékvezetők – konzultáció után – megadták a pontot. Ezek után a csabaiak a játszmát megfordították, a meccset megnyerték.

Aztán a következő két mérkőzést is, így kedden megünnepelhették a bajnoki címüket. Nem érdemtelenül jutottak el az aranyhoz (nyolcból nyolcszor verték meg a szezonban a Vasast), csak egy kicsit jogtalanul.

Illetve jogosan, ha a versenykiírást nézzük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.