Babos megverte a korábbi világelső Venus Williamset

Három óráig tartó csatában nyert a magyar teniszező. Megkönnyezte a győzelmet.

MNO
2016. 05. 11. 22:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugodtan ki lehet jelenteni: az utóbbi évek legnagyobb teniszsikerét hajtotta végre Babos Tímea azzal, hogy a római salakpályás WTA-torna második fordulójában legyőzte Venus Williamset. Azt a játékost, aki többszörös Grand Slam-győztes és korábbi világelső, egész pontosan Wimbledonban ötször, míg a US Openen kétszer diadalmaskodott, összesen pedig 49 tornagyőzelmet tudhat magáénak. Nem mellesleg négyszeres olimpiai bajnok, az egyes mellett párosban is győzni tudott.

A magyar játékos a mérkőzés első szettjét rövidítésben vesztette el 7-6-ra, de a második már az övé lett 7-5-tel. A döntő szett igencsak kiélezettre sikeredett. Az utolsó játszmában például hétszer vették el egymás adogatását. Babos érdekes módon jutott mérkőzéslabdához: Williams kettős hibát ütött úgy, hogy a mögötte álló labdaszedő a második szervájánál megcsúszott és elesett, ez pedig megzavarta a játékost.

Babos élt a lehetőséggel, és győzelmével a legjobb 16 közé jutott a római tornán, ahol a szintén amerikai Madison Keys ellen lép majd pályára.

„A meccs végén meg is könnyeztem a győzelmet” – nyilatkozta honlapján a 23 éves soproni játékos, aki kedden ünnepelte a születésnapját.

„Elképesztő érzés, hogy megnyertem ezt a meccset, jó utószülinapi ajándék. A mérkőzés előtt az volt a legnehezebb, hogy elfelejtsem, ki áll a háló túloldalán, hogy Venus Williams ellen játszom. Összességében nagyon-nagyon küzdős meccs volt” – nyilatkozta. Hozzátette: rettentően jó érzés volt a világ egyik legjobb pályáján, a Pietrangelin játszania, ahol telt ház volt. Köszönetet mondott azoknak a magyaroknak, akik a helyszínen végig szurkoltak neki.

A világranglistán 48. Babos hozzátette: „Csütörtökön két meccs, hajrá, tovább!”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.