Magyarok miatt akadt ki Lukasenka

A fehérorosz elnök szereti a hokit, de nem örült, hogy a szentpétervári vb-n leszerepeltek a játékosok.

FB
2016. 05. 25. 11:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vlagyimir Putyinhoz hasonlóan hokiőrült diktátor, Aljakszandr Lukasenka kiakadt hokisai teljesítménye miatt – írja a Jégkorongblog.

A sajtó nem kímélte a csapat kulcsjátékosait – a Kaszcicin fivéreket, Kaljuzsnit –, a kapus Kevin Lalande állampolgárságát pedig sokan vissza is vonnák. Maga Lukasenka a fehérorosz sportvezetőkről ezt mondta egy péküzemben tett látogatásakor:

„Amit láttunk, az szégyen. Utánanézünk a fizetéseknek is, mert úgy néz ki, a vezetőinknek vagy az agyuk zsibbadt szét, vagy egyszerűen nem akarnak dolgozni. Hát, ha nem akarnak, akkor mehetnek utcát seperni.”

A sportminiszter szerint elemzik a történteket, és levonják a szükséges konzekvenciákat, mert ugyan hét-nyolc éve még örültek volna az A csoportban maradásnak, „ma már ez kevés”.

Az előző két A csoportos világbajnokságon a legjobb nyolc közé jutott fehéroroszok az idei viadalon csak az utolsó meccsen, a franciák legyőzésével tudták kiharcolni a bennmaradást Szentpéterváron. A rossz szereplésük mélypontjaként kikaptak az újonc magyar válogatottól is, utóbbi 1939 óta először nyert az elitvébén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.