„Tudtuk, hogy a magyar csapat győz, de hogy ilyen simán...”

Hokiválogatottunk a szombati meccs előtt utoljára 77 éve nyert elitvébén: hogyan írt erről a korabeli sajtó?

FB
2016. 05. 15. 13:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Általános vélemény, hogy remekül mutatkoztak be a magyar korongozók” – írta a Nemzeti Sport 1939. február 5-én vasárnap, két nappal a péntek esti találkozót követően. A Jégkorongblogra feltett cikk szerint rosszul kezdtük a meccset, mert túl szűk öltözőben kellett készülnünk. A védelem azonban talpon maradt, majd jöttek a gólok is.

Volt trükközés is: Gergely dr. nevű védőnket csatársorba rakta a szakvezetés, de nagyot nem alakított, viszont felkenték a palánkra és a fején keletkezett sebet össze kellett ölteni. Mintha csak Bartalis szombati orrsérülésének előképét olvasnánk!

Két védőnknek volt csupán sisakja, a magyarok játékától pedig mindenki elámult a belgákat kivéve. Franck Poplimont, a belga szövetség elnöke is csalódott volt: „Tudtuk, hogy a magyar csapat győz, de hogy ilyen simán hát ez kétségbeejtő. A torna egyik meglepetése a 8–1-es eredmény” – jelentette ki.

A Nemzeti Sportnál jóval szűkszavúbb volt az MTI, amely tényleg táviratos formában küldte el a leglényegesebb információkat, íme:

Emellett a Népszava archívumát tudtuk még átnézni, nos, ők még kevesebb szót ejtettek a belgák elleni sikerről. Ezt írták:

„A jégkorong-világbajnokságok. ( ) Zürichből jelentik: A magyar válogatott jégkorongcsapat a jégkorongvilágbajnoki torna során pénteken késő este játszotta első mérkőzését a zürichi jégstadionban. A magyar csapat első ellenfele Belgium csapata volt, amelyet a magyar csapat 8:1 arányban vert meg.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.