Dombvári külföldön folytathatja takarítóként

Vagy pizzafutárként – amennyiben négy évre tiltják el. Ha „csak” kettőre, akkor folytatja Dombvári Bence.

MNO
2016. 08. 12. 2:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2015-ben kokainbotrányba keveredett Dombvári Bencéről júliusban derült ki, hogy doppingszert találtak a mintájában: sztanazololt mutattak ki nála.

A 23 éves kajakos akkor azt mondta, „valószínűleg beletették, belecsempészték a kulacsomba vagy az ételembe” a szert. Ezt máig tartja – a csütörtöki Magyar Narancsban megjelent interjújában a kulacsos verziót emlegette.

„Még tippem is van, ki tehette”

– mesélte Dombvári, aki szerint létezik egy besúgóhálózat, amely segít a doppingellenőröknek, hogy bizonyos sportolóknál mit vizsgáljanak. Állítása szerint a kajaknégyes miatt volt útban – Fábiánné Rozsnyói Katalin „fiait”, a Kammerer Zoltán nevével fémjelzett négyest győzték le az olimpiai válogatón.

„Pár órával a verseny előtt odajött hozzám a rivális négyes egyik tagja és olyanokat mondott, hogy minek kell nektek négyes jönnötök, akkor sem viszitek el, ha nyertek, tudod, hogy ez ettől még nem lesz lejátszva. De ilyesmit már korábban, az edzőtáborban is mondott. Aztán a négyes győzelmünk után vittek el doppingvizsgálatra, aminek az eredménye pozitív lett” – mondta a kajakos, akinek telefonban nem mondta el Storcz Botond szövetségi kapitány, hogy a pozitív eredmény miatt hívják föl Pestre a szolnoki edzőtáborból.

„Nem írtam alá egy MOB-os papírt” – ezzel hívták föl Dombvárit, aki poligráfos vizsgálaton is átesett. Nagyon megizzadt, elmondása szerint „legközelebb pamutgatyában” megy, nem műszálasban. (Beszédes, hogy szerinte lesz legközelebb ) Beszélt arról is, hogy mindig is rossz gyerek volt, szülei azért küldték kajakozni, mert verekedős volt. Később beszippantotta az éjszaka, ebből kerekedett a tavalyi drogbotránya. Most alkohollal vezeti le a stresszt.

„Nem okoz örömet a sportág. 17 éve csinálom, és 17 éve nem okoz örömöt. Nem a szívem választotta, hanem az osztályfőnököm szólt, hogy keressünk valami sportágat, mert ez így tarthatatlan. [ ] Soha nem szerettem kajakozni. És ezt nem azért mondom, mert most meg vagyok sértődve a sportágra” – mesélte a sportoló, hozzátéve:

„Soha nem beszéltem erről igazán őszintén, soha nem mondtam el, hogy én igazából utálom ezt a sportágat. [ ] Nekem a kajakon belül az tetszik, ami pihenés.”

Az edzéseket rühelli, „100-ból 99 fos” – véli Dombvári Bence, aki szerint egyetlen tehetsége egy testi adottsága: magas a felsőteste, így az ülőmagassága is. Az olimpián csak négyesbeli társait, a párosban induló Hufnágel Tibort és Ceiner Benjámint nézi majd, a többi futamon elbőgné magát. „Mindenki próbálja elképzelni (milyen érzések kavarognak benne), senki nem tudja rajtam kívül. Olyan, mintha meggyilkoltak volna. Tönkretették az életemet” – jelentette ki.

Hogy hogyan tovább? Ha kétéves eltiltást kap, folytatja, ha négyéveset, akkor nem. Ebben az esetben anyukája azt szeretné, ha kiköltözne Olaszországba, ahol takarítónak állna és nyelvet tanulna. Ő azonban inkább pizzafutárkodna itthon: „Simán el tudom képzelni, ahogy ülök a szar kis motoromon, húzom a bajszát és én vagyok a város királya. Lavírozok a dugóban, nem kell fizetnem a parkolásért, és számíthatok a jattra.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.