Bevándorlók főnöke buzdít arra, hogy voksoljunk nemmel

Ocskay Gábor a Fehérvár AV 19 hokicsapat szakosztályvezetőjeként sok külföldivel dolgozik együtt.

MNO
2016. 09. 21. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idősebb Ocskay Gábor szerdán Székesfehérvár belvárosában a Fidesz népszavazási kitelepülésén hangsúlyozta, a nemzetnek meg kell mutatnia, hogy az unió javaslata ellenére szeretne kimaradni a kötelező kvóta rendszeréből, és szeretné maga eldönteni, kivel akar együtt élni – írja az MTI.

Azt kérte mindenkitől, menjen el voksolni, a szavazófülkében értelmezze a kérdést, és döntse el, szeretne-e sok idegent ebben a kis országban. A sportvezető szerint a népszavazás arról is fog szólni, hogy a közömbösséget sikerül-e legyőzni.

A Fehérvár AV 19 két bajnokságban is képviselteti magát. Az osztrák első osztályban, az EBEL-ben szereplő játékoskeretből (25 fő) hat hokisnak nincs magyar állampolgársága, hárman honosított magyarok, ketten pedig külhoni magyarok, azaz összesen tizenegy hokisnak van nem magyar állampolgársága is. A magyar Mol-ligában szereplő keretből (26 fő) öten külföldiek, rajtuk kívül egy honosított kanadai, valamint három külhoni magyar. A két keret között van átfedés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.