Ecclestonék eladták az F1-et

A Liberty Media vállalat vásárolta meg a Formula–1 jelentős tulajdoni hányadát. Nagy változások jöhetnek.

B.M.L.
2016. 09. 05. 6:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szenzációs hírt hozott nyilvánosságra a német Auto Motor und Sport. Biztos forrásból származó információik szerint a Formula–1 jelenlegi többségi tulajdonosa, a részvények 35,5 százalékát birtokló CVC Capital Partners, valamint Bernie Ecclestone is eladta a tulajdonrészét a Liberty Media vállalatnak – a cégnek csatornák, televíziós sorozatok, szolgáltatók, weboldalak és baseballcsapat is van a tulajdonában –, amely ezzel az üzlettel abszolút többségi tulajdont szerzett a száguldó cirkuszban. Már az sem titok, hogy a médiavállalkozás vezetője, John Malone mindenképpen szeretné megújítani, felfrissíteni a sportágat, ezért a legfontosabb pozíciókba új, fiatal szakembereket nevezne ki.

Az üzletet akkor jelentik be hivatalosan – várhatóan egy-két napon belül –, amikor a Liberty Media átutalja a két része bontott vételár első felét, 8,5 milliárd dollárt. Az eddigi többségi tulajdonos, a CVC teljesen kiszáll az F1-ből, míg a hírek szerint Bernie Ecclestone is távozik a sportágból, azaz nyugdíjba vonul.

„Hogy mi lesz később? Ez az én döntésem, de azt ígérhetem, továbbra is azt csinálom majd, amit eddig” – jelentette ki a brit milliárdos az Auto Motor und Sport érdeklődésére, de a konkrét választ kerülte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.