Budapest 2024: lélegzetelállító képek láttak napvilágot

Cikázó nyilak a Parlamentnél, a Hősök terén célba érő maratonisták – íme a magyar pályázat képei.

BuL
2016. 10. 14. 3:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hősök terén célba érő maratonfutók, Kossuth téren repkedő nyilak, homokos strandröplabdapálya a Műjégpálya helyén – a Brick Visual jóvoltából elkészültek a 2024-es budapesti olimpiai pályázat látványtervei, amelyeket az RTL Klub mutatott be szerda este.

A terveket – amelyeken 6 építész jelenleg is főállásban dolgozik – értékelve Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok vívó elmondta, különösen az tetszik neki, hogy a főváros nevezetességei közelében helyeznek el „mobil” helyszíneket.

Mizsér Attila, a pályázat sportigazgatója a Gellért-hegy tetején hónapok óta fogad nemzetközi sportvezetői delegációkat a felmerülő igények egyeztetése érdekében, most már ezzel a vetítéssel is tud villogni a küldöttségek előtt.

Egy korábbi megvalósíthatósági tanulmány szerint 774 milliárd forintba kerülne az olimpia Magyarországnak, de a helyszínek jelentős része visszabontható lesz, az infrastruktúra – például utak – fejlesztését pedig egyébként is végrehajtotta volna a magyar kormány. Budapesten mindösszesen két eseményhelyszín épülne kizárólag az olimpia miatt. A főváros mellett Győrben, a Balatonnál, Szegeden, Miskolcon, Székesfehérváron és Debrecenben is lennének versenyek, de a 28 sportág közül 25 Budapesten és környékén lennének, egymáshoz – a korábbi olimpiákhoz képest – igen közel.

Az olimpiarendezésről 2017. szeptember 13-án dönt a NOB Limában, versenytársunk Los Angeles és Párizs.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.