Lassan előbújik Kemény Dénes belső ellenzéke

Gergely István szerint a magyar vízilabdának sokkal több dologban kellene diktálnia, mint eddig.

BuL
2016. 10. 24. 17:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellenjelölt nélkül választották újra a vízilabda-szövetség élére Kemény Dénest, akinek azonban erős „belső ellenzéke” lesz a következő ciklusban – ekként definiálja magát legalábbis Gergely István, aki új tag a testület elnökségében, épp néhány Kemény-fióka – dr. Molnár Tamás, Benedek Tibor, Biros Péter, Vári Attila – társaságában.

– Kemény Dénessel tiszteljük egymást, főként az adott helyzetekre vonatkozó kritikára értve. Sokan viszont akármennyire tisztelik is őt, hozzá képest másként látják a mai vízilabdát – érzékelteti véleménykülönbségüket a Digi Sport tévének hétfőn nyilatkozva Gergely István. Szerinte most majd olyan új észrevételek, irányok érkeznek a vízlabda vezetésébe, amelyek nagyon hiányoztak eddig.

Úgy látja, bizonyos változtatások mellett sokkal gyorsabban kellett volna határozni. Ezek között említette a versenynaptár berendezését, ami sokkal jobban figyelembe vesz más sportágakat, ennek köszönhetően sokkal több nézőt lehet a póló mellé állítani a sport szempontjából üres időszakokban, akik aztán az „ütközős” időszakban is megmaradnak a sportág mellett. Szerinte ez még a legkönnyebben belátható körülmények közé tartozik, hasonlóan a nézők jobb kiszolgálásához, ami a szpíker bevonásában, a mérkőzésekre kilátogatók bővebb tájékoztatásában öltene testet. Továbbmenve azt is képviseli: ha már a délszláv válogatott játékosait a magyar bajnokság „tartja el”, lehessen beleszólásunk akár a kontinentális döntéshozatalba is, ami a versenynaptárat illeti.

Gergely beszámolt arról, hogy Benedek Tibor kapitányi távozásával az ő csapatvezetői, kapusedzői munkája is megszűnik. Más érdekli, mást szeretne csinálni.

Egyvalamiben azonban nem sietne, ez pedig a kapitánykeresés.

– A játékosok edzésben vannak. Egyedül a csapat kialakítása szempontjából kellene minél hamarabb szövetségi kapitány, de annyira azért ráérünk, hogy ebből ne legyen később probléma. Az idei szezonban a csapat nem indul a Világligában, úgyhogy tényleg van idő. Én hiszek a versenyben. Aki úgy érzi, hogy a magyar férfi-vízilabdaválogatott szövetségi kapitánya tud lenni, az vállalja fel azt a felelősséget, hogy meg is mutatja, hogyan, és versenyezzen is a többiekkel. Akik ott ülnek az elnökségben, harcedzett katonák, tudják, mi alapján fogják kiválasztani a megfelelő embert.

Szerinte egy külföldi kapitány elég „komoly sérülést ütne a hajón”, de ő személyesen ezt a lehetőséget sem vetné el. Korábban az is elképzelhetetlen volt, hogy külföldi játékost lássunk a magyar bajnokságban, ma már ez teljesen hétköznapi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.