Megvan Gyárfás utóda az úszószövetség élén?

A Blikk politikai szálakat sejt a háttérben.

MNO
2016. 11. 22. 6:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Blikk szerint nemcsak ismert úszók szervezkednek, hanem sportvezetők és a politika képviselői is ott lehetnek az úszószövetség környékén kirobbant konfliktusnál.

A lap azt írja, hogy Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter vagy pedig Czene Attila olimpiai bajnok úszó lehet Gyárfás Tamás utóda a Magyar Úszószövetség élén. Seszták a 2017-es budapesti vizes világbajnokság szervezőbizottságának elnöke, közelről ismeri a vb ügyeit, Czene Attila pedig nemcsak „belülről” jön, hanem annak idején már sportállamtitkárként is kipróbálhatta magát.

A Blikk szerint Gyárfás politikai háttere meggyengült, de elmozdítása így is különösen nehéz ügynek tűnik, mivel a 2017-es világbajnokság megszervezésében oroszlánrész jut neki. Állítólag leváltása után ezt a feladatot továbbra is neki szánják.

Ha Czene lesz az új elnök, az rossz hír lehet Hargitay András jelenlegi szövetségi kapitánynak is, akit ez esetben Sós Csaba válthatna posztján, de a lap már Shane Tusup – Hosszú Katinka férje és edzője – nevét is bedobta mint potenciális kapitányjelöltét.

Az úszósport körül kirobbant botrány legfrissebb fejleményeit ide kattintva olvashatják, Hosszú Katinkáék pontokba szedett követeléseit pedig itt ismerhetik meg, de akkor már érdemes elolvasni a szövetség válaszát is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.