Miklós Edit kimondta, amit más sportoló nem mer

Klasszis sízőnk normálisnak tartja, hogy 2018-ban az olimpiai arany megszerzését tűzte ki célul.

Arday Attila
2016. 11. 09. 14:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem szokás a magyar sportban olyan nyíltan nagy – elsőre elérhetetlennek tűnő – célokat hangoztatni, ahogyan Miklós Edit teszi. A szocsi téli olimpia előtt sokan mosolyogtak inkább rajta, aztán a hetedik helyével megmutatta, hogy a dobogó sem elérhetetlen. De hogy ebből olimpiai aranyérem legyen Pjongcsangban?

Márpedig az alpesi síző szerdán délelőtt megerősítette az újságírók előtt, amit előző nap a köztévén is kimondott: olimpiai bajnok akar lenni a 2018-as játékokon. Várhatóan lesiklásban, bár a szuper-óriásműlesiklás is egyre közelebb áll hozzá – de most nem is ez a lényeg.

Hanem az a mentalitás, ahogy a csíkszeredai hölgy a világ legjobbja akar lenni.

– Ha a nagy célokat kimondtam, kilencvenkilenc százalékban teljesültek is – magyarázta kérdésre válaszolva a média képviselőinek szerdán délelőtt a síszövetség szezonnyitó sajtótájékoztatóján. Tegyük hozzá, világkupaverseny dobogójára már sikerült felállnia a szocsi játékok óta. – A csapatommal mindent megbeszéltem, ki lehet mondani ezeket a dolgokat, 2018-ban az éremszerzés, illetve az arany megszerzése teljesen normális cél. Nem az a fontos, hogy részt vegyünk egy versenyen, hanem az, hogy nyerjünk. Ezt jegyzik meg az emberek. Én két olimpián is voltam már, sőt majdnem a harmadik is sikerült, de az egyik előtt megsérültem. Minden reggel azért kelek fel, hogy összejöjjön a győzelem.

A 28 éves magyar hölgy az eddigi legprofibb edzővel, az eddigi legprofibb körülmények között készülhetett az új szezonra, a svájci Stefan Abplanalp – aki korábban az olimpiai bajnok Lindsey Vonnal is foglalkozott – kedvéért még lezárt pályákat is megnyitottak a svájci edzőtáborban Miklós Edit előtt, és el is készítették neki.

Februárban éppen Svájcban. St. Moritzban lesz a világbajnokság, éppen ott, ahol Miklós Edit eddigi egyetlen érmét begyűjtötte a világkupa-sorozatok során. És természetesen nem ő lenne Miklós Edit, ha nem akarna itt is érmet nyerni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.