Storck megköszönte, a svéd kapitány kicsit csalódott

A magyar kapitány szerint jó tanulómérkőzést játszott a válogatott.

MTI
2016. 11. 15. 21:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Először is köszönöm a búcsúzó játékosok munkáját, reméljük, sokáig tudnak még hozzájárulni a magyar futballhoz klubjainkban” – kezdte sajtótájékoztatóját a Svédországtól elszenvedett 2-0-s vereség után Bernd Storck szövetségi kapitány. A német szakember hangsúlyozta, jó tanulómérkőzés volt ez a válogatott számára, ugyanakkor több játékos nem rendelkezik megfelelő rutinnal, ritmussal, ennek hiányában pedig kijönnek a különbségek. Storck ezúttal is hangsúlyozta, hogy minél több nemzetközi találkozóra lenne szüksége ahhoz a játékosoknak, hogy fejlődjenek.

Az elmúlt esztendőről – amelyben benne volt a fantasztikus Európa-bajnoki szereplés is – a tréner elmondta, a magyar futball sikeres évet zárt, megmutatta, hogy bárki ellen képes felvenni a versenyt. Hozzátette, a csapat versenyben van még a világbajnoki selejtezősorozatban is, igaz, elhullajtott néhány pontot.

Jan Andersson, a svédek szövetségi kapitánya röviden annyit mondott, nagyon elégedett a mérkőzéssel, ugyanakkor véleménye szerint több gólt szerezhettek volna, e tekintetben csalódott csak kicsit. Hozzátette, kizárólag a saját játékukra koncentráltak, hiszen nem tudták, milyen magyar csapatra számíthatnak két nappal az Andorra elleni világbajnoki selejtezőt követően.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.