Egy szem fáradt Katinka maradt nekünk

Váltóink kiestek, már két gyorsúszónk beteg, az Iron Lady háromszor úszik éjjel. Összefoglaló.

2016. 12. 09. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Energiatakarékos úszást mutatott be Hosszú Katinka a 400 m gyors előfutamai során (4. időeredmény, 4:02,38) a windsori rövid pályás úszó-világbajnokság negyedik versenynapján, persze – látva a csütörtök éjszakai 800 méteres gyors döntőjét, ahol Hosszú Katinka a 200 hát döntője és a 100 m vegyes középdöntője után levezetési lehetősége nem lévén csak úszkált és utolsó lett, 500 dollárral így is gazdagodva – az is lehet, hogy egyszerűen fárad, és sorrendet állított fel a 12 vállalt versenyszám között. Márpedig a vegyes- és hátúszószámok biztosan prioritást élveznek nála.

Azért ne nagyon sajnáljuk őt, inkább örüljünk, hogy a szemünk előtt írja a sporttörténelmet, hisz tegnap éjszaka óta már nemcsak az aranyak (9), de az érmek (18) számát tekintve is a legeredményesebb rövid pályás úszó a világon, leállni pedig nem fog.

A délutáni programban előfutamot teljesített még 50 m háton, futamában megviccelte a surranópályán úszó amerikai De Loof, a többi csoportban pedig még öten, így biztonságos teljesítményt nyújtva keveredett tovább a 7. helyen (ideje: 26,70).

Persze más is van a világon – és Magyarországon is –, mint Hosszú Katinka, itt volt például mindjárt 4x50-es gyorsváltónk – Lobanovszkij Maxim, Földházi Dávid, Márton Richárd, Barta Márton –, amely 1:29,44 perces eredményével a 11. helyen végzett. A jövőre nézve több ez, mint reménykeltő.

Zárásként férfi 4x200 méteres gyorsváltóban úsztak a magyarok: a Bernek Péter, Telegdy Ádám, Márton Richárd, Kenderesi Tamás négyes 7:03,66 perces, óriási országos csúccsal futamában ötödikként végzett, a döntőről azonban lemaradt, mert ideje alapján 11. lett.

Rossz hír csapatunk háza tájáról, hogy a betegeskedő Kapás Boglárkát 400 m gyorson helyettesítő, mindössze 15 éves Késely Ajna is ágynak esett, így a rajtkőig sem jutott el.

Férfi 4x50 m gyorsváltó DÖNTŐ
Női 50 m pillangó DÖNTŐ
Férfi 100 m vegyes DÖNTŐ
Női 100 m vegyes DÖNTŐ (Hosszú Katinka)
Férfi 50 m pillangó elődöntő
Női 400 m gyors DÖNTŐ (Hosszú Katinka)
Férfi 50 m gyors DÖNTŐ
Női 50 m hát elődöntő (Hosszú Katinka)
Férfi 50 m hát DÖNTŐ
Női 100 m mell elődöntő
Férfi 4x200 m gyorsváltó DÖNTŐ

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.