Bienerth: Én vagyok a kívülről jött ember

Úgy érzi, aki őt támogatta úszószövetségi elnökként, a belső konfliktusok békés rendezésére szavazott.

2017. 01. 08. 14:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Pár perccel ezelőtt a Magyar Úszó Szövetség közgyűlése titkos szavazással elnökké választott, ilyen módon én vagyok mostantól Gyárfás Tamás utódja a szövetség élén. A legfontosabb az egység létrehozása, hogy soha ne feledjük el, a sportolók, az edzők, a klubok kell, hogy a szövetség tevékenységének a fókuszában álljanak – fogalmazott gyorsértékelésében lapunknak Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség újonnan megválasztott elnöke.

Úgy érzi, föl kell készülniük szakmailag és szerveződésben a budapesti úszó-világbajnokságra, amit Magyarország történetének legnagyobb sporteseményének nevezett. Biztos benne, hogy a Magyar Úszó Szövetség ezt a folyamatot megfelelően támogatni fogja.

Hogy mennyire tekinti magát politikai jelöltnek, arra a kérdésre válaszolva megismételte, három jelölt volt, ő kívülről jött az elnöki pozícióra, aki őt támogatta, az szerinte úgy gondolkodhatott, hogy egy kívülről jött ember több évtizedes tapasztalatát hasznosíthatja bonyolult és összetett feladatok megoldására. Megfelelő jelöltnek tartja magát arra, hogy békét és együttműködést teremtsen.

Bienerth lapunkon keresztül is ígéri, a jövő héten rendelkezésre áll, illetve a Magyar Úszó Szövetség negyedévente fórumot szervez, ahol minden felmerülő kérdés elhangozhat, és ezekre a szövetség átlátható módon válaszol majd, amint a működés minden tekintetben transzparens lesz.

Bienerthről korábban ITT írtunk, a Magyar Úszó Szövetség vasárnapi elnökválasztásáról pedig ITT olvashat részletesen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.