Óriási hátrányból állt fel és fordított válogatottunk

1-6-os kezdés után visszatért a meccsbe a magyar vízilabda-válogatott, s 9-7-re legyőzte a horvátokat.

Radványi Benedek
2017. 02. 12. 12:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombati, Montenegró elleni, „felejtős” vereség után a Volvo-kupa vasárnap délelőtti zárómérkőzésén is rosszul kezdett a magyar csapat: az első negyedben hat gólt kaptunk, s csak egyet lőttünk (de legalább megszületett a center, Kovács Péter első válogatotti találata).

Aztán fokozatosan feljavult a magyarok játéka, egyre kevesebb lett a hiba, egyre jobb a védekezés. A harmadik negyedben csak a mieink lőttek gólt (hármat, 6-7), a negyedik negyed elején pedig Manhercz ötméterese által összejött az egyenlítés is.

És mivel a magyar csapat továbbra sem kapott gólt (összesen 22,5 percen át „tiszta” maradt a kapu), s a másik oldalon Tóth Márton emberelőnyből, Vámos Márton pedig ötméteresből eredményes volt, 9-7-re nyert Märcz Tamás csapata.

Az új kapitány debütáló tornáján, a Volvo-kupán elért második hellyel mutatkozott be. Lapunknak elmondta: „Egyre jobban alakulunk, a védekezésnek is kezd arculata lenni, sokkal több center-bekk párharcot nyertünk meg az előző naphoz képest, nagyobb volt a lendület a csapatban, valamint több helyzetet is kihasználtunk.”

Magyarország–Horvátország 9-7 (1-6, 2-1, 3-0, 3-0)
Góldobók: Bátori 2, Vámos 2, Kovács P., Fülöp, Nagy Á., Manhercz, Tóth M., ill. Sukno 3, Buljabasic, Loncar, Setka, Milakovic

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.